صنایع فلزی سازه نگار

مشاوره و سفارش پروژه:

13 - 56240012 - 021

هزینه های ساخت و ساز در سال 1402

هزینه احداث یک سازه در سال 1402 چقدر است و به چه عواملی بستگی دارد؟ آیا می توان برآورد قابل قبولی از این هزینه ها بدست آورد؟ چگونه می توانیم هزینه های ساخت و ساز را کاهش دهیم؟ در این مقاله آموزشی، راهنمایی های لازم را به شما ارائه خواهیم کرد تا برآورد قابل قبولی از هزینه های سازه داشته باشید. سعی کرده ایم به صورت کاملا شفاف، تمامی هزینه های طراحی، مدلسازی، ساخت و اجرای سازه (به ازای هر متر مربع) را به صورت جداگانه و با ذکر جزئیات بیان کنیم. همچنین، هزینه های اعلام شده برای ساخت و ساز از سوی شورای مرکزی نظام مهندسی ساختمان را بررسی خواهیم کرد. لطفا ما را تا انتهای این مقاله همراهی نمائید.

هزینه های ساخت و ساز

چه عواملی در تعیین هزینه های ساخت و ساز موثر هستند؟

در برآورد قیمت تمام شده یک سازه، از مرحله دریافت مجوزها تا بهره برداری، عوامل متعددی تاثیرگذار هستند. به صورت خلاصه، می توان به موارد زیر اشاره نمود:

1 – کاربری سازه: اولین و مهمترین عامل موثر بر هزینه های احداث یک سازه، نوع کاربری آن است. زیرا سایر ویژگی های سازه نیز بر اساس نوع کاربری آن تعیین می گردد. به بیان دیگر، سازه ها، به منظور برآورده ساختن نیازهای مورد نظر، در ابعاد و با امکانات مختلفی ساخته می شوند که این موضوع، باعث می شود هزینه های آن ها نیز بسیار متفاوت باشد. به عنوان مثال، هزینه های ساخت یک مجتمع مسکونی کوچک با هزینه های ساخت سازه های صنعتی سنگین وزن متفاوت خواهد بود. بنابراین، لازم است قبل از هر کاری، انتظارات خود از سازه را به دقت تعیین کرده و بر اساس آن، فرآیندهای آتی را برنامه ریزی نمائیم.

2 – محل احداث سازه: یکی دیگر از مهمترین عواملی که تاثیر مستقیم بر هزینه های احداث یک سازه دارد، محلی است که قرار است سازه در آنجا اجرا گردد. برخی از پارمترهای تاثیرگذار در این مورد عبارتند از:

  • کیفیت زمین محل احداث سازه: در صورتیکه کیفیت و استحکام خاک در زمین خریداری شده، مناسب نباشد، لازم است قبل از نصب سازه، عملیات مقاوم سازی زمین انجام گردد. علاوه بر این، در صورتیکه زمین محل احداث سازه، دارای ناهمواری های زیادی باشد، لازم است نسبت به خاکبرداری و مسطح سازی آن نیز اقدام شود. همه این موارد، هزینه های جانبی دیگری را به پروژه تحمیل خواهد کرد. بنابراین، لازم است هنگام خرید زمین، به این موضوع نیز دقت شود.
  • شرایط آب و هوایی و میزان زلزله خیزی منطقه: شرایط آب و هوایی (میزان باد و بارندگی) و همچنین میزان زلزله خیزی منطقه ای که سازه قرار است در آن احداث شود، تاثیر زیادی در طراحی سازه و هزینه های مصالح آن دارد. زیرا در این حالت، لازم است اسکلت سازه به گونه ای طراحی شود که در برابر زلزله و شرایط آب و هوایی، استحکام کافی را داشته باشد. همچنین، لازم است از پوشش ها و عایق های خاصی نیز برای محافظت از محتویات سازه استفاده گردد. همه این موارد، در هزینه های نهایی سازه تاثیرگذار خواهد بود.
  • در دسترس بودن منطقه: هر چقدر منطقه احداث سازه، به منطقه ساخت آن نزدیک تر باشد، علاوه بر دسترسی ساده تر، هزینه حمل و نقل اجزای سازه به محل نصب کمتر خواهد بود.

3 کیفیت مصالح مورد استفاده: بسته به نوع کاربری سازه، از متریال مخصوصی برای اسکلت سازه و پوشش های آن استفاده می گردد که قیمت های بسیار متنوعی دارند. بنابراین، نوع متریال مورد نیاز نیز بر قیمت نهایی سازه تاثیرگذار خواهد بود. بخشی از این موضوع، به کاربری سازه و بخش دیگر به شرایط محیطی محل احداث سازه بستگی دارد. به عنوان مثال، سازه ای که قرار است در یک منطقه با شرایط آب و هوایی نامساعد بنا شود، باید دارای یک اسکلت مستحکم و پوشش های مقاوم باشد که به معنای استفاده از مصالح با استحکام و با کیفیت بالاتر است که بر هزینه های نهایی سازه تاثیرگذار خواهد بود.

4 – میزان عرضه و تقاضا، تورم و نوسانات ارز: همانند هر کالا یا خدمت دیگر، قیمت تمام شده سازه نیز بر حسب میزان تقاضا و همچنین میزان تورم موجود متفاوت خواهد بود. خصوصا، نوسانات ارز و متغیر بودن قیمت محصولات و خدمات در ایران، تاثیر زیادی بر روی قیمت تمام شده سازه خواهد داشت. در نتیجه، لازم است با توجه به نوسانات بازار ارز و کالا و خدمات، در اولین زمان ممکن، نسبت به سفارش پروژه خود اقدام نمائید.

لیست هزینه های ساخت و ساز

متداول ترین هزینه های احداث یک سازه عبارتند از:

1 هزینه خرید زمین: در اولین گام، لازم است هزینه زمین محل احداث سازه در نظر گرفته شود. قیمت زمین، ارتباط مستقیمی با متراژ و موقعیت مکانی آن و همچنین زمان اقدام به خرید دارد. بدیهی است که قیمت زمین در مناطق مختلف یک شهر، متفاوت است و همچنین، با توجه به نوسانات ارز، قیمت زمین در فصل های مختلف سال نیز با یکدیگر متفاوت خواهد بود.

2 هزینه دریافت مجوزهای لازم: برای احداث هر سازه، مجوزهای لازم باید از مراجع مرتبط اخذ گردد که لازم است هزینه های آن از مراجع مذکور، استعلام گرفته و در برآوردهای هزینه های پروژه در نظر گرفته شود.

3 هزینه های طراحی و مدلسازی سازه: پس از تعیین نوع کاربری سازه، طراحی اسکلت سازه و تعیین نوع پوشش های آن انجام می شود. توجه به این نکته ضروری است که فرآیند طراحی، علاوه بر هزینه ای که بابت محاسبات به مهندس طراح پرداخت می شود، به صورت مستقیم بر روی وزن سازه و در نتیجه بر روی میزان متریال مورد نیاز پروژه نیز تاثیرگذار خواهد بود.

بنابراین، در صورت طراحی نادرست، ممکن است سازه مورد نظر، بدون دلیل، سنگین تر از نیازهای پروژه طراحی گردد که این موضوع، باعث افزایش هزینه متریال مورد نیاز و هزینه های ساخت خواهد شد. از طرفی، در صورت طراحی نادرست، ممکن است سازه به قدری سبک طراحی شده باشد که استحکام مورد نیاز را نداشته و ایمنی سازه را تامین نکند. در نتیجه، طراحی سازه باید به گونه ای انجام شود که علیرغم بهینه سازی وزن سازه، استحکام و ایمنی سازه را نیز تامین نماید. بنابراین، لازم است این کار را به افراد متخصص یا شرکت های معتبر بسپارید تا ضمن اطمینان از ایمنی سازه، مطمئن شوید که هزینه های غیرضروری نیز به پروژه تحمیل نگردد.

پس از طراحی سازه، لازم است مدلسازی سازه نیز انجام شده و نقشه های کارگاهی آن جهت ساخت در کارخانه، تهیه گردد. همچنین، در صورت نیاز، طراحی نمای خارجی سازه و طراحی داخلی آن (دکوراسیون، سقف و دیوارها) نیز در این مرحله انجام خواهد شد. هزینه طراحی و مدلسازی سازه، معمولا بر حسب متراژ زیربنا و یا وزن اسکلت سازه تعیین می شود.

4 هزینه آماده سازی زمین: همانگونه که قبلا نیز اشاره شد، در صورتیکه خاک زمین خریداری شده، از کیفیت و استحکام کافی برخوردار نباشد، لازم است قبل از نصب سازه، عملیات مقاوم سازی زمین انجام گردد. همچنین، در صورت وجود ناهمواری در زمین، لازم است نسبت به خاکبرداری و مسطح سازی آن اقدام شود. در صورت انتخاب یک زمین مناسب، این هزینه ها حذف خواهد شد. بنابراین، لازم است هنگام خرید زمین، به این موضوع دقت شود.

5 هزینه اجرای فونداسیون: پس از آماده سازی زمین، فونداسیون سازه باید اجرا گردد که هزینه های آن به صورت جداگانه محاسبه می شود.

6 هزینه های ساخت و نصب سازه: اسکلت سازه معمولا به دو روش فولادی یا بتنی و یا ترکیبی از هر دو ساخته می شود. هر یک از این روش ها، مزایا و معایب خود را دارند و قیمت تمام شده آن ها نیز تا حدودی با یکدیگر متفاوت است. به همین دلیل، لازم است قبل از شروع پروژه، در مورد نوع اسکلت سازه با مشاوران و طراحان پروژه مشورت کرده و تصمیم گیری نمائید. علاوه بر این، استفاده از روش های مناسب و تجهیزات مدرن و پرسنل کارآزموده و همچنین رعایت استانداردهای لازم حین ساخت اجزای سازه، از خطاها و دوباره کاری ها جلوگیری کرده و هزینه های ساخت را تا حد زیادی کاهش می دهد که این موضوع، طبیعتا منجر به کاهش هزینه های پروژه نیز خواهد شد.

7 – هزینه اجرای نمای خارجی، نمای داخلی، محوطه سازی و فضای سبز: پس از ساخت و نصب اسکلت سازه، زمان نصب پوشش های سازه (کف، سقف و دیواره ها) فرا می رسد که هزینه های آن، بر حسب نوع پوشش های به کار رفته، متفاوت خواهد بود. همچنین، در این مرحله، نمای خارجی سازه (نمای سازه و محوطه ها و فضای سبز) و نمای داخلی آن (دکوراسیون، سقف و دیوارها) اجرا می شود که بر حسب نوع نما و مصالح تعریف شده، هزینه های آن متفاوت خواهد بود.

8 هزینه امکانات داخلی سازه: هر سازه، بر حسب کاربری تعریف شده برای آن، نیازمند تاسیسات خاصی است. این تجهیزات شامل تاسیسات برقی (شامل سیستم های روشنایی و نورپردازی، تابلوهای برق، ژنراتورها)، تاسیسات مکانیکی (موتورخانه ها، پمپ ها و لوله کشی های آب، سیستم های گرمایشی و سرمایشی، سیستم های تهویه، آسانسورها) و سیستم اطفای حریق تعبیه می شود. در نتیجه، بسته به نوع کاربری سازه، هزینه تجهیزات داخلی آن نیز متفاوت خواهد بود.

9 هزینه های جانبی و پیش بینی نشده: برآورد هزینه های یک پروژه، هر چقدر هم با دقت انجام شده باشد، باز هم ممکن است مواردی از نظر پنهان مانده باشد. به همین دلیل، معمولا در برآورد هزینه های ساخت و ساز، یک درصد به عنوان هزینه‌های بالاسری در نظر گرفته می شود.

هزینه ساخت هر متر مربع ساختمان در سال 1402

به گزارش روابط عمومی شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی ساختمان، حمزه شکیب، رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور، در تاریخ 7 تیرماه 1402، کف هزینه ساخت هر متر مربع مسکن در کشور را به شرح زیر اعلام نمود:

گروه ساختمانی

هزینه تقریبی به ازای هر متر مربع

توضیحات

ساختمان 1 و 2 طبقه

5 میلیون و 300 هزار تومان

محاسبات هزینه ها، از روی شالوده در نظر گرفته شده است.

ساختمان‌ 3 تا 5 طبقه

6 میلیون و 200 هزار تومان

ساختمان‌ 6 و 7 طبقه

7 میلیون و 100 هزار تومان

ساختمان 8 تا 10 طبقه

8 میلیون تومان

ساختمان 11 و 12 طبقه

8 میلیون و 900 هزار تومان

ساختمان 13 تا 15 طبقه

9 میلیون و 800 هزار تومان

ساختمان 16 طبقه به بالا

10 میلیون تومان

بدیهی است که این مبالغ، کف هزینه ها هستند و هزینه های واقعی، می توانند بیشتر از مبالغ ذکر شده باشند.

ابلاغیه کف هزینه های ساخت و ساز (سازمان نظام مهندسی ساختمان)
ابلاغیه علی الحساب هزینه ساخت و ساز بر مبنای مبحث دوم

هزینه ساخت هر متر مربع سازه صنعتی در سال 1402

برای تخمین هزینه های احداث انواع سوله ها در سال 1402، می توانید به بخش هزینه سوله مراجعه نموده و یا با ما تماس بگیرید تا کارشناسان ما، مشاوره های لازم را در اختیار شما قرار دهند.

چگونه می توانیم هزینه های ساخت و ساز را کاهش دهیم؟

قبل از شروع هر پروژه، بهتر است با افراد متخصص مشاوره نمائید تا علاوه بر آگاهی از مراحلی که باید طی کنید، برآوردی از هزینه های پروژه و زمان لازم برای اجرای پروژه بدست آورید. این موضوع، علاوه بر جلوگیری از سردرگمی، از اتلاف زمان و هزینه های ناخواسته نیز جلوگیری خواهد کرد. ضمن آنکه به شما در تصمیم گیری بهتر در مورد آینده پروژه کمک خواهد کرد.

فرآیندهای طراحی، مدلسازی، ساخت و نصب یک سازه، کاملا تخصصی و نیازمند دقت و مهارت بسیار بالا و همچنین همکاری و هماهنگی تعداد زیادی از مهندسان و بهره گیری از تجهیزات مدرن است. کارخانه ها و شرکت های عمرانی مختلفی هستند که در این زمینه فعالیت دارند. با این وجود، با توجه به حساسیت موضوع، مهم است که پروژه های خود را به شرکت های معتبر بسپارید.

شرکت سازه نگار سینا، با بهره گیری از مهندسان محاسب با تجربه و با طراحی صحیح و بهینه، ضمن برآورده ساختن استحکام مورد نیاز، هزینه های سازه را تا حد امکان، کاهش خواهد داد. شرکت سازه نگار سینا، مدلسازی پروژه های پذیرفته شده را به صورت کاملا رایگان برای شما کارفرمایان عزیز انجام خواهد داد. همچنین، در صورت نیاز، نمای سه بعدی سازه به همراه انیمیشن آن نیز در اختیار کارفرما قرار خواهد گرفت. علاوه بر این، هزینه های طراحی، بهینه سازی و صدور دفترچه محاسبات و تهیه نقشه های کارگاهی با تخفیف ویژه محاسبه خواهد شد.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها