صنایع فلزی سازه نگار

مشاوره و سفارش پروژه:

13 - 56240012 - 021

جرثقیل دروازه ای چیست و چه کاربردی دارد؟

قبلا در مبحث جرثقیل چیست و چه کاربردی دارد؟ با جرثقیل ها و انواع آن ها آشنا شدیم. در این مقاله آموزشی، می خواهیم با دسته ای از مهمترین و پرکاربردترین جرثقیل ها، یعنی جرثقیل های دروازه ای و انواع، اجزاء و نحوه عملکرد آن ها به صورت کامل آشنا شویم. 

این مقاله، کلیه اطلاعات پایه ای لازم برای شناخت جرثقیل های دروازه ای را در اختیار شما قرار خواهد داد و به شما کمک خواهد کرد که جرثقیلی را انتخاب کنید که برای نیازهای کسب و کار شما مناسب تر است. در این مقاله، به پرسش های زیر پاسخ داده خواهد شد:

1 – جرثقیل دروازه ای چیست و چه کاربردی دارد؟

2 – مهمترین مزایا و معایب جرثقیل های دروازه ای چیست؟

3 – انواع جرثقیل دروازه ای کدامند و کاربرد هر یک از آن ها چیست؟

4 – اجزای یک جرثقیل دروازه ای کدامند و ارتباط میان آن ها چگونه است؟

لطفا تا پایان این مقاله آموزشی با ما همراه شوید و در صورتیکه پاسخ مورد نظر خود را دریافت نکردید، با مشاوران ما تماس بگیرید تا شما را به صورت کامل راهنمایی کنند!

فهرست مطالب

جرثقیل دروازه ای چیست؟

جرثقیل دروازه ای (Gantry Crane)، یکی از انواع جرثقیل های ثابت و دائمی و نوع خاصی از جرثقیل های سقفی است که عمدتا در محیط های صنعتی، از آن برای تخلیه، حمل و نقل و بارگیری اجسام استفاده می شود. این جرثقیل ها، همانگونه که از نامشان پیداست، همچون دروازه ای عظیم، در فضای بالای سر و در راستای عرضی، بر روی یک یا دو ستون مستقل نصب می شوند و امکان جابجایی اجسام را در سه راستای طولی (جلو و عقب)، عرضی (چپ و راست) و ارتفاعی (بالا و پائین) فراهم می آورند. 

نمونه ای از یک جرثقیل دروازه ای

مشخصات فنی جرثقیل های دروازه ای

در جدول زیر، مشخصات فنی جرثقیل های دروازه ای به صورت خلاصه آورده شده است:

عنوانشرح
ظرفیت جرثقیل دروازه ایبسته به نوع جرثقیل دروازه ای، از 2 تن تا فراتر از 100 تن متغیر است.
دهانه سازهاز 5 متر تا فراتر از 20 متر

همانگونه که در جدول بالا نیز مشاهده می کنید، جرثقیل های دروازه ای در ابعاد و ظرفیت های بسیار متنوعی طراحی و تولید می شوند و در نتیجه، بازه هزینه های تمام شده آن ها نیز بسیار متفاوت است. بنابراین، لازم است قبل از سفارش جرثقیل مورد نظر خود، نیازهای پروژه را به درستی شناسایی کنید تا هزینه های اضافی را متحمل نشوید.

مزایای و معایب جرثقیل های دروازه ای

در این بخش، به صورت خلاصه، مزایا و معایب جرثقیل های دروازه ای را بررسی خواهیم کرد:

الف) مزایای جرثقیل های دروازه ای

جرثقیل های دروازه ای، اغلب مزایای جرثقیل های سقفی را دارا هستند. از مهمترین مزایای جرثقیل های دروازه ای می توان به موارد زیر اشاره نمود:

1 انعطاف پذیری در طراحی و کاربرد: جرثقیل های دروازه ای، می توانند بر حسب نیاز، در ابعاد و ظرفیت های مختلفی طراحی و ساخته شوند. کافیست طراحی جرثقیل به گونه ای انجام شود که سازه تشکیل دهنده آن توانایی تحمل وزن جرثقیل و بارهای وارده بر آن را داشته باشد. در اینصورت، می توان اجزای مکانیکی جرثقیل را بر اساس ظرفیت مورد نیاز خود انتخاب نمود.

2 سازگاری با محیط های مختلف: انعطاف پذیری بالای جرثقیل های دروازه ای در طراحی و همچنین استحکام بسیار بالای آن ها باعث شده است که این تجهیزات را بتوان در اکثر محیط های صنعتی و غیر صنعتی که شرایط بسیار متفاوتی از یکدیگر دارند، نصب کرده و از آن ها استفاده نمود.

3 نصب آسان و سریع: جرثقیل های دروازه ای را به آسانی می توان در محیط های صنعتی نصب نمود. همچنین، این جرثقیل ها، پس از کنترل و تست های اولیه، به سرعت آماده به کار خواهند بود.

4 – سادگی عملکرد: عملکرد جرثقیل های دروازه ای، بسیار ساده بوده و به سرعت می توان نحوه کار با آن ها را فرا گرفت. در واقع، جرثقیل های دروازه ای، علیرغم ابعاد بسیار بزرگی که دارند، تنها از طریق چند دکمه تعبیه شده بر روی یک دستگاه ریموت (با سیم یا بیسیم) قابل کنترل هستند. 

بنابراین، برای کار با این تجهیزات، نیاز به مهارت خاص و آموزش های ویژه نیست (هر چند که هنگام کار با جرثقیل ها لازم است نکات ایمنی به خوبی رعایت شود).

5 – ظرفیت و توانایی حمل بار بسیار بالا: با توجه به اینکه جرثقیل های دروازه ای، جزء جرثقیل های ثابت به شمار می روند و بر روی یک سازه مستحکم بنا می شوند، در نتیجه، نسبت به جرثقیل های متحرک، ظرفیت، پایداری و کارایی بسیار بالاتری دارند.

6 – قابلیت تنظیم و سفارشی سازی: جرثقیل های دروازه ای را می توان برای دستیابی به عملکرد بهتر، تنظیم نمود. همچنین، در صورت نیاز، با بهره گیری از تکنولوژی های مدرن و نصب تجهیزات جانبی، می توان کارکرد این جرثقیل ها را سفارشی سازی کرده و کارآیی آن ها را افزایش داد.

7 – افزایش بهره وری و تولید: جرثقیل های دروازه ای، با تسهیل و بهبود سیستم گردش کار، فرآیندهای تولید و حمل و نقل را سرعت می بخشند.

8 – ایمنی: جرثقیل های دروازه ای، از ایمنی بسیار بالایی برخوردار هستند. این موضوع را از دو جهت می توان بررسی کرد:

کاهش خطرات جانی: جرثقیل های دروازه ای، با جایگزین کردن بخشی از فعالیت های انسانی، علاوه بر کاهش خطاهای انسانی در فرآیندها، موجب کاهش آسیب دیدگی ها و همچنین کاهش خطرات جانی می شوند. به بیان دیگر، این تجهیزات، با کاهش حوادث غیر مترقبه، ایمنی کارگران و افراد شاغل را در محل کار را افزایش می دهند. علاوه بر این، جرثقیل های دروازه ای می توانند در محیط هایی خطرناک (مانند صنایع فولاد و ذوب آهن) و آلوده به مواد شیمیایی، فلزات سنگین و تشعشعات بالا فعالیت کنند که کار کردن در آن محیط ها، برای سلامتی انسان بسیار مضر است.

کاهش خسارت های مالی: استفاده از جرثقیل های دروازه ای، با کاهش خطاهای انسانی حین حمل و یا کار با تجهیزات، کالاها و محصولات، موجب کاهش خسارات و آسیب های وارده به آن ها می شوند.

9 – عدم اشغال فضا ضمن پوشش کامل محیط کاری: بر خلاف جرثقیل های متحرک که بر روی زمین قرار گرفته و ضمن اشغال فضای زیادی از محیط کاری، باعث توقف فرآیندها می شوند، جرثقیل های دروازه ای، در بالای سر محیط کاری نصب می شوند و معایب ذکر شده را نخواهند داشت. این موضوع، باعث افزایش کارایی و محبوبیت آن ها شده است. ضمن اینکه این جرثقیل ها، معمولا در فضای باز نصب می شوند و در نتیجه این امکان را فراهم می آورند که از محیط های باز موجود در کارخانه ها و کارگاه ها نیز بتوان به عنوان بخشی از فرآیندهای کاری استفاده نمود.

علاوه بر این، جرثقیل های دروازه ای، با امکان حرکت در سه راستای طولی، عرضی و ارتفاعی، بخش اعظمی از محیط کاری را پوشش می دهند. بنابراین، با استفاده از جرثقیل دروازه ای در یک محیط، نیازی به استفاده از تجهیزات مشابهی نخواهید داشت.

10 – مقرون به صرفه بودن: جرثقیل های دروازه ای، به دلیل کارآیی بسیار بالایی که دارند، موجب صرفه جویی در زمان و کاهش شدید هزینه های تولید و حمل و نقل می شوند. این تجهیزات، زمان پیشرفت پروژه ها را به حداقل ممکن می رسانند. 

ضمن آنکه مصرف انرژی آن ها (که غالبا از طریق برق تامین می شود) قابل قبول بوده و موجب صرفه‌جویی در مصرف انرژی در محیط های کاری می شوند. علاوه بر این، به دلیل استحکام بسیار بالایی که این جرثقیل ها دارند، هزینه تعمیر و نگهداری آن ها نیز ناچیز است.

ب) معایب جرثقیل های دروازه ای

برخی از مهمترین معایب جرثقیل های دروازه ای عبارتند از:

(1) ثابت بودن: همانگونه که قبلا نیز اشاره شد، جرثقیلی های دروازه ای، جزو جرثقیل های ثابت به شمار می روند. بنابراین، معایب کلی جرثقیل های ثابت از جمله بازه حرکتی مشخص و محدود را نیز خواهند داشت. البته این موضوع، مشکلی ایجاد نخواهد کرد، زیرا این جرثقیل ها اساسا برای کار درون محیط های صنعتی طراحی شده اند و نیازی به جابه جا کردن آن ها در خارج از این محیط ها وجود ندارد. البته در صورت نیاز، می توان این جرثقیل ها را از یک محیط جدا کرده و به سادگی آن ها را به محیط دیگری منتقل و از آن ها در محیط جدید استفاده نمود.

(2) ابعاد ثابت و غیر قابل تغییر: جرثقیل های دروازه ای در ابعاد مشخص و ثابتی ساخته می شوند. بنابراین، در صورتیکه بخواهید این جرثقیل ها را به محیط جدیدی منتقل کنید، باید ابعاد سازه مقصد را در نظر بگیرید.

کاربرد جرثقیل های دروازه ای

مزایای استفاده از جرثقیل های دروازه ای موجب استفاده روزافزون آن ها در صنایع مختلف شده است، به طوری که آن ها را می توان در اکثر محیط های صنعتی مشاهده نمود. از جرثقیل های دروازه ای، عمدتا در محیط ها و فضاهای باز استفاده می شود. از مهمترین کاربردهای جرثقیل های دروازه ای می توان به موارد زیر اشاره نمود:

1 – صنعت ساختمان

از جرثقیل های دروازه ای، به صورت گسترده در کارخانه های ساخت اسکلت فلزی به منظور ساخت اجزای سازه های فلزی و جابه جایی، بارگیری و تخلیه آن ها استفاده می گردد.

2 – نیروگاه ها

حمل و نقل، بارگیری و تخلیه مواد و تجهیزات در نیروگاه ها

3 – صنایع نفتی و پتروشیمی

حمل و نقل، بارگیری و تخلیه مواد اولیه و تجهیزات در صنایع نفتی، پالایشگاه ها و صنایع پتروشیمی

4 – صنایع دریایی و کشتی سازی

در صنایع دریایی و کشتی سازی، از جرثقیل ها برای ساخت، نصب یا تعمیر اجزای کشتی های غول پیکر، دکل های نفتی و سایر سازه های دریایی، حمل و نقل و نصب دستگاه ها و تجهیزات صنعتی و همچنین حمل و نقل و بارگیری کالاها، محصولات و کانتینرها در بنادر و تخلیه آن ها استفاده می شود.

5 – صنایع خودروسازی و هواپیماسازی

در صنایع خودروسازی، هواپیماسازی، لوکوموتیوسازی و در کارخانه ها و کارگاه های قطعه سازی، از جرثقیل های دروازه ای برای ساخت، نصب یا تعمیر حمل و نقل و نصب دستگاه ها و تجهیزات صنعتی، انتقال مواد اولیه به خط تولید و تغذیه دستگاه ها و تجهیزات و همچنین به منظور کمک به مونتاژ قطعات در خطوط مونتاژ استفاده می گردد.

6 – صنایع تولیدی و بسته بندی

از جرثقیل های دروازه ای، به منظور حمل و نقل و همچنین تغذیه دستگاه ها و تجهیزات به وسیله مواد اولیه در فرآیند تولید یا بسته بندی در کارخانه های و کارگاه های تولیدی استفاده می گردد.

7 – انبار و ذخیره سازی

از جرثقیل های دروازه ای در انبارها و محل های ذخیره سازی، به منظور تخلیه، حمل و نقل و بارگیری کالاها و محصولات استفاده می شود.

8 – بازرگانی و تجاری

در صنایع بازرگانی، از جرثقیل های دروازه ای برای بارگیری و تخلیه مواد اولیه به کامیون ها، واگن ها و کانتینرها استفاده می گردد.

بر این اساس، امروزه جرثقیل های دروازه ای، یکی از مهمترین و پرکاربردترین تجهیزات در صنایع مختلف می باشند و تصور صنایع بدون آن ها امکانپذیر نیست.

انواع جرثقیل های دروازه ای و ویژگی های آن ها

جرثقیل های دروازه ای نیز برای برآورده ساختن نیازهای صنایع مختلف، با توجه به ظرفیت حمل بار مورد نیاز و همچنین مشخصات محیطی که جرثقیل در آن نصب می‌شود، در ابعاد و ظرفیت های مختلفی طراحی و ساخته می شوند. از متداول ترین انواع جرثقیل های دروازه ای می توان به موارد زیر اشاره نمود:

الف) دسته بندی جرثقیل ها بر اساس نوع سازه

جرثقیل های دروازه ای را بر حسب سازه فلزی آن ها می توان به دو دسته زیر تقسیم بندی نمود:

(1) جرثقیل های تمام دروازه ای (Full gantry crane): این نوع از جرثقیل های دروازه ای، بر روی دو ستون مستقل سوار می شوند و در نتیجه، سازه جرثقیل، کاملا مجزا از سازه محیط کاری خواهد بود. از متداول ترین انواع جرثقیل های تمام دروازه ای می توان به موارد زیر اشاره نمود:

جرثقیل دروازه ای تک پل

جرثقیل دروازه ای تک پل (Single girder gantry crane)، یکی از انواع جرثقیل های دروازه ای و از دسته جرثقیل های ثابت و دائمی است که عمدتا در محیط های صنعتی، از آن برای تخلیه، حمل و نقل و بارگیری اجسام استفاده می شود. سازه این جرثقیل ها، همانگونه که از نامشان پیداست، از یک پل (Girder) تشکیل شده است و در فضای بالای سر و در راستای عرضی، در محیط های صنعتی نصب می شوند.

جرثقیل دروازه ای (گنتری کرین)

جرثقیل سقفی تک پل

برای آشنایی بیشتر با این نوع از جرثقیل های دروازه ای، به بخش زیر مراجعه نمائید:

جرثقیل دروازه ای دو پل

جرثقیل دروازه ای دو پل (Double girder gantry crane)، یکی از انواع جرثقیل های دروازه ای و از دسته جرثقیل های ثابت و دائمی است که عمدتا در محیط های صنعتی، از آن برای تخلیه، حمل و نقل و بارگیری اجسام استفاده می شود. سازه این جرثقیل ها، همانگونه که از نامشان پیداست، از دو پل (Girder) تشکیل شده است و در فضای بالای سر و در راستای عرضی، در محیط های صنعتی نصب می شوند.

جرثقیل دروازه ای (گنتری کرین)

جرثقیل سقفی دو پل

برای آشنایی بیشتر با این نوع از جرثقیل های دروازه ای، به بخش زیر مراجعه نمائید:

(2) جرثقیل های نیم دروازه ای (Semi gantry crane): جرثقیل های نیم دروازه ای، همانگونه که از نام آن ها نیز مشخص است، سازه ای کاملا مستقل ندارند، بلکه یک سمت جرثقیل بر روی ستون های سازه جرثقیل و سمت دیگر آن معمولا بر روی ستون های سازه محیطی کاری سوار می شود. بنابراین، در این نوع از جرثقیل ها، یک پایه بر روی باند زمینی و پایه دیگر بر روی باند تعبیه شده بر روی ستون های سازه مجاور حرکت می کند. از جرثقیل های نیم دروازه ای، عمدتا در فضای بیرونی سوله ها استفاده می شود و یک سمت آن ها بر روی ستون های سوله تکیه داده می شود. بنابراین، در این نوع از جرثقیل ها، بخشی از نیروهای وارده، توسط ستون جرثقیل و بخشی دیگر توسط ستون های سازه مجاور تحمل می شود. از متداول ترین انواع جرثقیل های نیم دروازه ای می توان به موارد زیر اشاره نمود:

جرثقیل نیم دروازه ای تک پل

جرثقیل نیم دروازه ای تک پل (Semi single girder gantry crane)، یکی از انواع جرثقیل های نیم دروازه ای است که از یک پل (Girder) تشکیل شده است و در عمدتا در فضای باز، در محیط های صنعتی نصب می شوند.

جرثقیل نیم دروازه ای تک پل

جرثقیل نیم دروازه ای دو پل

جرثقیل نیم دروازه ای دو پل (Semi double girder gantry crane)، یکی از انواع جرثقیل های نیم دروازه ای است که از دو پل (Girder) تشکیل شده است و در فضای باز، در محیط های صنعتی نصب می شوند.

جرثقیل نیم دروازه ای دو پل (جفت پل)

ب) دسته بندی جرثقیل های دروازه ای بر اساس دامنه حرکتی

جرثقیل های دروازه ای را بر حسب مکانیزم حرکتی آن ها می توان به دو دسته زیر تقسیم بندی نمود:

جرثقیل های دروازه ای ریلی (Railroad gantry crane): در این نوع از جرثقیل ها، پایه های جرثقیل، بر روی دو ریل موازی سوار می شوند و بنابراین، در راستای طولی، محدوده حرکتی مشخصی دارند و معمولا امکان چرخش پایه ها در آن ها وجود ندارد.

جرثقیل های دروازه ای چرخ دار (Portable gantry crane): در این نوع از جرثقیل ها، پایه های جرثقیل بر روی چرخ ها سوار می شوند و در نتیجه، امکان حرکت در راستاهای مختلف را دارند. این ویژگی موجب می شود که این نوع از جرثقیل ها، دامنه حرکتی گسترده تری نسبت به جرثقیل های دروازه ای ریلی داشته باشند. 

جرثقیل دروازه ای (گنتری کرین)
جرثقیل دروازه ای ریلی
جرثقیل دروازه ای چرخ دار (پرتابل)

مقایسه جرثقیل های دروازه ای و نیم دروازه ای

در جدول زیر، مقایسه ای اجمالی بین جرثقیل های دروازه ای و نیم دروازه ای انجام شده است:

جرثقیل دروازه ایجرثقیل نیم دروازه ای

قابلیت استفاده در فضای باز و فضای سر پوشیده

قابلیت استفاده در فضای باز و فضای سر پوشیده

سازه کاملا مستقلسازه نیمه مستقل
قابلیت طراحی در دو نوع تک پل و دو پلقابلیت طراحی در دو نوع تک پل و دو پل
بار مرده بیشتربار مرده کمتر
هزینه بالاترهزینه پائین تر

طراحی جرثقیل دروازه ای

در طراحی جرثقیل های دروازه ای، باید به چند نکته اساسی دقت نمود:

1 – استحکام سازه

سازه فلزی تشکیل دهنده جرثقیل های دروازه ای باید به گونه ای طراحی شود که استحکام کافی برای تحمل انواع بارهای وارده از جمله وزن تجهیزات مکانیکی و الکتریکی جرثقیل و همچنین وزن اجسامی که باید حمل شوند را داشته باشد. بر این اساس، لازم است طراحی اجزای سازه جرثقیل، توسط مهندسان با تجربه صورت پذیرد. عمده مواردی که در طراحی جرثقیل های دروازه ای باید در نظر گرفته شوند عبارتند از:

  • تعیین نوع سازه فلزی جرثقیل دروازه ای – تک پل یا دو پل بودن آن و تمام دروازه یا نیم دروازه بودن آن – بر اساس کاربری و نیازهای پروژه و برآورده ساختن استحکام مورد نیاز، بر اساس میزان بارهای وارده بر سازه (بارهای مرده و زنده، بار زلزله و …). پیشبینی و کنترل لرزش های سازه و تنش و کمانش تیرهای سازه و طراحی مناسب برای جلوگیری از واژگونی سازه
  • همانگونه که در بالا نیز اشاره شد، در جرثقیل های نیم دروازه ای، بخشی از نیروهای وارده، توسط ستون جرثقیل و بخشی دیگر توسط ستون های سازه مجاور تحمل می شود. بنابراین، در طراحی سازه این نوع از جرثقیل ها، لازم است استحکام ستون های سازه مجاور نیز در نظر گرفته شود.
  • تعیین کلاس کاری جرثقیل و استانداردهای مربوطه
  • انتخاب بالابرها و تجهیزات الکتریکی مناسب بر اساس ظرفیت حمل بار مورد نیاز و همچنین نیازهای کلی پروژه

2 – در نظر گرفتن شرایط آب و هوایی

با توجه به اینکه از جرثقیل های دروازه ای، عمدتا در محیط های باز استفاده می شود، لازم است اجزای این جرثقیل ها به گونه ای طراحی و عایق بندی شوند که در برابر شرایط آب و هوایی گوناگون، از جمله باد، باران، برف و تابش نور آفتاب مقاومت کافی داشته باشند.

3 – مسیر های تعمیر و نگهداری

تجهیزات الکتریکی و مکانیکی به کار رفته در جرثقیل های دروازه ای، همانند هر تجهیزات دیگری، در صورت عدم کارکرد صحیح، نیازمند تعمیر و نگهداری هستند تا جرثقیل بتواند به صورت مستمر، کارآیی خود را حفظ نماید. بنابراین، در طراحی سازه جرثقیل، لازم است روش ها و مسیرهایی برای دسترسی به این اجزا در نظر گرفته شود. به همین منظور، معمولا در طراحی ستون های جرثقیل های دروازه ای، مسیرهایی را برای دسترسی و سرویس تجهیزات جرثقیل تعبیه می کنند.

ساخت جرثقیل دروازه ای

پس از آنکه طراحی و محاسبات جرثقیل انجام شد و همچنین، مصالح مورد نیاز، خریداری شده و به انبارهای کارخانه انتقال یافت، فرآیند ساخت جرثقیل آغاز می گردد. ساخت سازه جرثقیل ها نیز مشابه ساخت سایر سازه های فلزی است و همانند سایر سازه های فلزی، مهم‌ترین مصالح مورد استفاده در سازه جرثقیل ها نیز فولاد است که نوع آن، توسط طراح سازه، بر اساس استحکام مورد نیاز جرثقیل تعیین می گردد.

فرآیند کلی بدین ترتیب است که ابتدا ورق ها و پروفیل های فولادی مورد نیاز برای ساخت پل ها، ستون ها و تیرهای حمال جرثقیل برش داده می شود. سپس، ورق ها، طبق نقشه های ساخت، در واحد تسمه سازی در کنار یکدیگر قرار داده شده و به یکدیگر جوش می شوند. سپس، تسمه های آماده شده به واحد مونتاژ ارسال می گردند تا اجزای جرثقیل (پل ها، ستون ها و …) ساخته شوند. در ادامه، اجزای ساخته شده، تمیزکاری شده و از هرگونه آلودگی، پاک می شوند. سپس، اجزای تمیزکاری شده، رنگ آمیزی شده و پس از بارگیری، برای نصب، به محل اجرای پروژه ارسال می گردند.

برآورد هزینه های ساخت جرثقیل دروازه ای

همانگونه که در جدول مشخصات فنی جرثقیل های دروازه ای نیز ذکر شد، جرثقیل های دروازه ای در ابعاد و ظرفیت های بسیار متنوعی طراحی و تولید می شوند و در نتیجه، بازه هزینه های تمام شده آن ها نیز بسیار متفاوت است. بنابراین، لازم است قبل از سفارش جرثقیل مورد نظر خود، نیازهای پروژه را به درستی شناسایی کنید تا هزینه های اضافی را متحمل نشوید. برای این کار، معمولا برای هر جرثقیل، یک کلاس کاری مشخص می کنند که بر اساس آن می توانید جرثقیل مناسب خود را با هزینه بهینه انتخاب نمائید. برای کسب اطلاعات بیشتر در این مورد، به مقاله آموزشی کلاس کاری جرثقیل ها مراجعه نمائید.

تامین قطعات، تعمیر و نگهداری اجزای جرثقیل دروازه ای

همانگونه که در بالا نیز اشاره شد، تجهیزات الکتریکی و مکانیکی به کار رفته در جرثقیل های دروازه ای، همانند هر تجهیزات دیگری، در صورت عدم کارکرد صحیح، نیازمند تعمیر و نگهداری هستند. بنابراین، لازم است به صورت مستمر و در دوره های مشخص، اجزای جرثقیل، بازدید و سرویس شوند تا جرثقیل بتواند به صورت مستمر، کارآیی خود را حفظ نماید.

در شرکت سازه نگار، کلیه اجزای جرثقیل، قبل و پس از نصب، کنترل شده و تائیدیه های لازم دریافت می گردد. همچنین، تامین، تجهیز و پشتیبانی قطعات و سرویس جرثقیل نیز از جمله خدمات این شرکت است. 

سفارش طراحی، ساخت و نصب انواع جرثقیل دروازه ای

شرکت سازه نگار، با بهره گیری از مهندسان محاسب با تجربه و با طراحی صحیح و بهینه، ضمن برآورده ساختن استحکام و ایمنی مورد نیاز سازه، هزینه های ساخت و نصب را تا حد امکان، کاهش خواهد داد. همچنین، این شرکت، قطعات جرثقیل را از برندهای مشهور تامین می نماید. مدلسازی پروژه های پذیرفته شده به صورت کاملا رایگان برای شما کارفرمایان عزیز انجام خواهد شد و در صورت نیاز، نمای سه بعدی سازه به همراه انیمیشن آن نیز در اختیار کارفرما قرار خواهد گرفت. علاوه بر این، هزینه های طراحی، بهینه سازی و صدور دفترچه محاسبات نیز با تخفیف ویژه محاسبه خواهد شد. برای کسب اطلاعات بیشتر در این مورد از طریق بخش تماس با ما، با ما در ارتباط باشید.

صنایع فلزی سازه نگار سینا

هشدار بسیار مهم: همانند سایر سازه ها، طراحی، مدلسازی و ساخت و اجرای جرثقیل ها نیز فرآیندی کاملا تخصصی و نیازمند تجربه بالا و تجهیزات منحصربفرد است. بر این اساس، برای برطرف کردن نیازهای صنایع، شرکت های معتبری در کشور، با طی کردن مراحل قانونی، مجوزهای لازم برای این کار را از سازمان های مربوطه دریافت کرده اند.

با این حال، متاسفانه، برخی از افراد یا شرکت های متفرقه و سودجو، بدون داشتن صلاحیت لازم، اقدام به پذیرش پروژه های عمرانی می کنند که علاوه بر عدم ناتوانی در اجرای پروژه، موجب اتلاف زمان و وارد نمودن هزینه های سنگین و گاه غیر قابل جبران به کارفرما می گردند.

به همین منظور، لازم است به عنوان کارفرما مطمئن شوید که کلیه مراحل طراحی و مدلسازی، ساخت و نصب جرثقیل، توسط شرکت های معتبر و افراد متخصص، در کارگاه ها و کارخانه های اسکلت فلزی که دارای تجهیزات لازم هستند انجام می شود. با این کار، علاوه بر اطمینان از کیفیت و صحت اجرای پروژه، می توانید در کلیه مراحل پروژه، ناظر پیشرفت پروژه و اجرای دقیق دستورالعمل ها باشید.

بنابراین، برای سفارش پروژه های خود، به هیچ عنوان به شرکت ها و موسسه های متفرقه یا غیر معتبر یا افراد ناشناس اطمینان نکنید. در صورت نیاز به مشاوره در این مورد، با ما تماس بگیرید!

طراحی، ساخت و نصب انواع جرثقیل های سقفی، دروازه ای و بازویی

شما کارفرمایان عزیز می توانید برای مشاوره تخصصی رایگان و همچنین سفارش طراحی، ساخت و نصب انواع جرثقیل های های سقفی (2 تن، 5 تن، 10 تن و 15 تن) و دروازه ای، از طریق بخش سفارش مشاوره و یا از طریق شماره تلفن های 56240012 – 021 و 56240013 – 021 و شماره موبایل 09124208085 با ما در تماس باشید!

جمع بندی

در این مقاله آموزشی، ابتدا با جرثقیل های دروازه ای و انواع و اقسام آن ها آشنا شدیم و سپس در مورد اجزای آن ها صحبت کردیم. سعی کردیم که به مهمترین پرسش های شما در این زمینه پاسخ دهیم. با این حال، در صورتیکه هنوز پاسخ پرسش های خود را دریافت نکرده اید، می توانید در بخش نظرات سایت، پرسش های خود را مطرح کنید تا در اولین فرصت به آن ها پاسخ داده شود. خوشحال خواهیم شد که دیدگاه های ارزشمند خود را با ما در میان بگذارید. همچنین، در صورت تمایل، می توانید از طریق شماره تلفن های ذکر شده با ما در تماس باشید تا همکاران ما، مشاوره های لازم را در اختیار شما قرار دهند.

پرسش های متداول

جرثقیل دروازه ای (Gantry Crane)، یکی از انواع جرثقیل های ثابت و دائمی و نوع خاصی از جرثقیل های سقفی است که عمدتا در محیط های صنعتی، از آن برای تخلیه، حمل و نقل و بارگیری اجسام استفاده می شود.

برخی از مهمترین دلایل محبوبیت و گسترش روز افزون استفاده از جرثقیل های دروازه ای عبارتند از:

1 انعطاف پذیری در طراحی و کاربرد

2 سازگاری با محیط های مختلف

3 نصب آسان و سریع

4 – سادگی عملکرد

5 – ظرفیت و توانایی حمل بار بسیار بالا

6 – قابلیت تنظیم و سفارشی سازی

7 – افزایش بهره وری و تولید

8 – ایمنی و کاهش خطرات جانی و مالی

9 – عدم اشغال فضا ضمن پوشش کامل محیط کاری

10 – مقرون به صرفه بودن

از متداول ترین انواع جرثقیل های دروازه ای می توان به موارد زیر اشاره نمود:

الف) جرثقیل های دروازه ای تک پل
ب) جرثقیل های دروازه ای دو پل (جفت پل)

مهمترین اجزای به کار رفته در یک جرثقیل دروازه ای عبارتند از:

الف) سازه فلزی:

1 – باندهای حرکت (Runways) شامل:

باندهای حرکت طولی (Longitudinally Runways)

باندهای حرکت عرضی (Transverse Runways)

2 – پل ها (Bridges)

3 – بارکش انتهایی (End Trucks)

ب) تجهیزات الکتریکی:

1 –  موتور محرکه ارتفاعی (Hoist)

2 – موتور محرکه طولی (Travelling Motor)

ج) تجهیزات مکانیکی:

1 – کالسکه (Trolley)

2 –  قلاب (Hook) و زنجیرها

3 – سیستم ترمز و ضربه گیرها (Bumpers)

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها