صنایع فلزی سازه نگار

مشاوره و سفارش پروژه:

13 - 56240012 - 021

ساخت جرثقیل سقفی

قبلا در مبحث جرثقیل با انواع جرثقیل ها و کاربرد هر یک از آن ها آشنا شدیم. همچنین، در مبحث جرثقیل سقفی با جرثقیل های سقفی و انواع و اقسام آن ها آشنا شدیم. پس از آنکه طراحی و محاسبات جرثقیل انجام شد و همچنین، مصالح مورد نیاز، خریداری شده و به انبارهای کارخانه انتقال یافت، فرآیند ساخت جرثقیل آغاز می گردد. 

از میان جرثقیل های مورد استفاده در صنعت، جرثقیل های سقفی، جرثقیل های دروازه ای و جرثقیل های بازویی، کاربرد بیشتری دارند. در این مقاله آموزشی، در مورد روش های ساخت جرثقیل های سقفی صحبت خواهیم کرد و به صورت کامل با مراحل ساخت یک جرثقیل سقفی، از صفر تا صد آشنا خواهیم شد.

ساخت جرثقیل سقفی

در این مقاله آموزشی، هر آنچه لازم است در مورد ساخت جرثقیل های سقفی بدانید را در اختیار شما قرار خواهیم داد. برای دسترسی به مطالب تخصصی تر، به سایر مقالات سایت رجوع کنید. در این مقاله، به پرسش های زیر پاسخ داده خواهد شد:

1 – ساخت جرثقیل سقفی چگونه انجام می شود؟

2 – مراحل ساخت یک جرثقیل سقفی، از صفر تا صد (از طراحی تا نصب) کدامند؟

3 – مصالح مورد استفاده در جرثقیل سازی کدامند و چگونه می توان آن ها را تهیه نمود؟

4 – آیا می توان هزینه های ساخت جرثقیل سقفی را کاهش داد؟

لطفا تا پایان این مقاله آموزشی با ما همراه شوید و در صورتیکه پاسخ مورد نظر خود را دریافت نکردید، با مشاوران ما تماس بگیرید تا شما را به صورت کامل راهنمایی کنند!

ساخت جرثقیل سقفی - فرآیندها و روش های ساخت انواع جرثقیل سقفی

ساخت سازه جرثقیل ها نیز مشابه ساخت سایر سازه های فلزی است و همانند سایر سازه های فلزی، مهم‌ترین مصالح مورد استفاده در سازه جرثقیل ها نیز فولاد است که نوع آن، توسط طراح سازه، بر اساس استحکام مورد نیاز جرثقیل تعیین می گردد.

فرآیند کلی ساخت یک جرثقیل سقفی بدین ترتیب است که ابتدا ورق ها و پروفیل های فولادی مورد نیاز برای ساخت پل ها، کلگی ها و تیرهای حمال جرثقیل، برش داده می شود. سپس، ورق های آماده شده، طبق نقشه های کارگاهی، در کنار یکدیگر قرار داده شده و به یکدیگر جوش داده می شوند. در ادامه، تسمه های آماده شده به واحد مونتاژ ارسال می گردند تا اجزای سازه جرثقیل ساخته شوند. پس از اتمام فرآیند مونتاژ، اجزای ساخته شده، تمیزکاری شده و از هرگونه آلودگی، پاک می شوند. در پایان، اجزای تمیزکاری شده، رنگ آمیزی شده و پس از بارگیری، برای نصب، به محل اجرای پروژه ارسال می گردند.

مراحل ساخت یک سوله

مراحل ساخت یک جرثقیل سقفی

برای اجزای صحیح هر یک از این فرآیندها، به تجهیزات مدرن و افراد کارآزموده نیاز است. از طرفی، در هر یک از این مراحل، لازم است بر کیفیت کار، نظارت شده و کنترل های لازم صورت پذیرد. در ادامه این بخش، با هر یک از این فرآیندها، با جزئیات بیشتری آشنا خواهیم شد.

ساخت جرثقیل سوله

همانگونه که در مقاله آشنایی با سوله ها و انواع آن ها دیدیم، برخی از سوله ها، برای حمل و نقل و بارگیری و تخلیه اجسام، نیازمند جرثقیل هستند. نوع این جرثقیل ها و ظرفیت حمل آن ها باید قبل از اقدام به ساخت سوله و در مرحله طراحی سازه تعیین گردد. معمولا، در سوله های صنعتی، از جرثقیل های سقفی، دروازه ای و یا بازوئی استفاده می شود تا فضای کمتری از محیط کاری را اشغال گردد.

مراحل ساخت جرثقیل سقفی

در جرثقیل های سقفی، همانند سایر سازه های فلزی، اجزای اصلی را با استفاده از تیر ورق ساخته و سپس، توسط جوش یا پیچ و مهره به یکدیگر متصل می کنند. می دانیم که جرثقیل های سقفی در حالت کلی، به دو دسته جرثقیل های تک پل و جرثقیل های جفت پل تقسیم بندی می شوند. ساخت آن ها تفاوت چندانی با یکدیگر ندارد و فقط در میزان متریال مورد نیاز و مدت زمان ساخت با یکدیگر متفاوت هستند. مهمترین فرآیندهای ساخت یک جرثقیل سقفی عبارتند از:

مرحله اول: برشکاری

اولین گام در فرآیند ساخت یک جرثقیل، برشکاری ورق ها و پروفیل های مورد نیاز است. در این مرحله، ورق‌های فولادی (معمولا ورق های ST37 یا ST52) و سایر متریال خریداری شده، بر اساس نقشه های کارگاهی، توسط تجهیزات برشکاری مانند دستگاه های CNC، دستگاه های برش طولی (راسته بر)، دستگاه های برش ریلی، دستگاه های گیوتین و اره ها، برش داده می شوند.

انواع فرآیندهای برشکاری

معمولا عملیات برشکاری به دو روش زیر انجام می شود:

الف) برش گرم: در روش برش گرم، قطعات مورد نظر توسط حرارت برش داده می شوند. از مهمترین تجهیزات برش گرم، می توان به دستگاه های CNC، دستگاه های برش طولی (راسته بر) و دستگاه های برش ریلی اشاره نمود.

ب) برش سرد: در روش برش سرد، قطعات مورد نظر توسط فشار تیغه ها، برش داده می شوند. از مهمترین تجهیزات برش سرد، می توان به دستگاه های گیوتین، اره ها و دستگاه های پانچ اشاره نمود.

هر یک از روش های ذکر شده، مزایا و معایب خود را دارند و باید طبق آئین نامه ها، به درستی از آن ها استفاده نمود. همچنین، برش ورق ها، باید به گونه ای توسط برشکار انجام شود که کمترین پرت ورق ایجاد گردد. پس از اتمام کار در این مرحله، تسمه ها و پلیت های تهیه شده، به واحد تسمه سازی منتقل می گردد.

فرآیند برشکاری ورق ها و پروفیل ها

مرحله دوم: تسمه سازی

در این مرحله، تسمه ها و پلیت های برش داده شده، طبق نقشه، در کنار یکدیگر قرار داده شده و به یکدیگر جوش می شوند. این عملیات باید به گونه ای انجام شود که اجزای جوش شده، همانند یک قطعه یکپارچه، قابل استفاده باشند. بنابراین، کیفیت اتصالات در این مرحله بسیار اهمیت دارد. پس از اتمام کار در این مرحله، تسمه ها و پلیت های آماده شده، پس از تائید فنی ناظر، به واحد مونتاژ منتقل می گردد.

مرحله سوم: مونتاژ اولیه قطعات

در این مرحله، مونتاژکارها، طبق نقشه، کلیه اجزای جرثقیل سقفی، مانند پل ها، تیرهای حمال و … را مونتاژ کرده و آن ها را توسط خال جوش، به صورت موقت به یکدیگر متصل می کنند. پس از اتمام کار و پس از تایید قطعات مونتاژ شده توسط ناظر، آن قطعات به واحد جوشکاری انتقال داده می شوند.

مرحله چهارم: جوشکاری اولیه

در این مرحله، قطعات مونتاژ شده، توسط جوشکارهای ماهر، بر اساس روش جوشکاری و نکات اجرایی ذکر شده در نقشه ها، توسط تجهیزات مخصوص، به صورت کامل به یکدیگر جوش داده می شوند. از مهمترین این تجهیزات، می توان به دستگاه های جوشکاری (رکتی فایرها)، دستگاه جوشکاری Co2، دستگاه زیرپودری و دستگاه اسلگ اشاره نمود.

این مرحله، یکی از مهمترین مراحل ساخت یک جرثقیل است. بنابراین، لازم است عملیات جوشکاری، توسط افراد با مهارت بالا انجام شود. زیرا کیفیت اتصالات جوشی، بسیار به مهارت و تجربه جوشکارها بستگی دارد. پس از انجام تست های جوشکاری لازم و تایید کیفیت اتصالات توسط ناظر جوشکاری، در صورت نیاز، قطعات برای سوراخ کاری یا تکمیل کاری، به بخش های مربوطه انتقال داده می شوند.

مرحله پنجم: سوراخ کاری قطعات

برخی از قطعات جرثقیل مانند فلنج ها باید طبق نقشه سوراخ کاری شوند تا هنگام نصب بتوان آن ها را توسط پیچ و مهره به یکدیگر متصل نمود. همچنین، تیرهای حمال جرثقیل نیز در این مرحله سوراخ کاری می شوند.

سوراخ کاری اجزای جرثقیل نیز باید بر اساس نقشه و با استفاده از تجهیزات مخصوص صورت پذیرد. از مهمترین این تجهیزات می توان به دریل ها و دستگاه های دریل مغناطیسی قابل حمل (مگنت ها) اشاره نمود.

دستگاه دریل

دستگاه سوراخ کاری مگنت

دستگاه سوراخ کاری مگنت

مرحله ششم: مونتاژ نهایی قطعات و جوشکاری نهایی

در این مرحله، در صورت نیاز، قطعات دیگری که احتمالا باید بر روی پل ها یا تیر حمال ها نصب شوند، مونتاژ و تکمیل شده و پس از انتقال به واحد جوشکاری، عملیات جوشکاری نهایی بر روی آن ها انجام می شود.

آنچه در این مرحله بسیار اهمیت دارد این است که لازم است مطابق فیلم، کیفیت جوش ها، به صورت مرتب توسط ناظر جوش به دقت بررسی گردد.

در پایان این مرحله، پس از تائید نهایی قطعات توسط ناظر پروژه، عملیات مونتاژکاری و جوشکاری قطعات جرثقیل، به صورت کامل به پایان می رسد و قطعات آماده شده، جهت تمیزکاری، به واحد تمیزکاری انتقال داده می شوند.

مرحله هفتم: تمیزکاری قطعات ساخته شده

در این مرحله، کلیه ضایعات، گل جوش ها، خرده آهن ها و چربی ها و آلودگی های موجود در قطعات، به صورت دستی (توسط  دستگاه فرز یا فرچه های سیمی مخصوص) و یا با استفاده از دستگاه های سندبلاست، تمیزکاری می شوند. در پایان این مرحله، پس از تائید نهایی اینکه قطعات، عاری از هرگونه آلودگی هستند، قطعات تمیزکاری شده، جهت رنگ آمیزی، به واحد مربوطه انتقال داده می شوند.

مرحله هشتم: رنگ آمیزی سازه جرثقیل

در این مرحله، کلیه قطعات آماده شده، رنگ آمیزی می شوند. همانگونه که می دانید، یکی از معایب فولاد، آسیب پذیری آن در برابر رطوبت و شرایط محیطی است. بدین منظور، اجزای سازه را توسط رنگ های مخصوص، پوشش می دهند تا از آن ها در برابر شرایط مخرب محیطی محافظت نمایند. بر این اساس، جرثقیل ها نیز همانند سایر سازه های فلزی، نیازمند رنگ آمیزی هستند تا با ایجاد یک پوشش، در برابر خوردگی و پوسیدگی محافظت شوند. علاوه بر این، انتخاب رنگ مناسب، از نظر بصری نیز به زیبایی سازه بسیار کمک می کند.

مهمترین نکته قبل از رنگ کاری قطعات این است که کلیه سطوح آن ها، تمیز و عاری از هر گونه آلودگی باشند. در این مرحله، رنگ کار، با توجه به حداقل ضخامت رنگ ذکر شده توسط طراح، اقدام به رنگ کاری قطعات می کند. تجهیزاتی هستند که به منظور رنگ کردن قطعات ساخته شده استفاده می گردند. در پایان، لازم است قطعات رنگ آمیزی شده، توسط ناظر، بررسی شده و توسط دستگاه مخصوص تست رنگ، نوع رنگ استفاده شده و کیفیت و ضخامت آن مورد تائید قرار گیرد. پس از اتمام کار، قطعات رنگ آمیزی شده برای بررسی های نهایی، به واحد مربوطه انتقال داده می شوند.

پل های جرثقیل سقفی
پل های (Bridges) جرثقیل سقفی
پل های جرثقیل سقفی
پل های (Bridges) جرثقیل سقفی
رنگ آمیزی تیرهای حمال جرثقیل سقفی
تیر حمال های جرثقیل سقفی

مرحله نهم: کنترل نهایی سازه

در این مرحله، کلیه قطعات رنگ آمیزی شده، برای آخرین بار، توسط ناظران پروژه، بررسی و ایرادات موجود ثبت می شوند. در صورت وجود هر گونه ایراد، قطعه مربوطه مرجوع شده و ایرادات موجود، برطرف خواهند شد. در پایان، قطعاتی که تائید نهایی شده باشند، جهت ارسال، به واحد بارگیری منتقل خواهند شد.

پل های جرثقیل سقفی
سازه تکمیل شده جرثقیل

مرحله دهم: نصب تجهیزات الکتریکی و مکانیکی

پس از آماده شدن سازه جرثقیل، لازم است تجهیزات الکتریکی جرثقیل (مانند بالابر، موتور محرکه طولی، تابلو برق، سیستم های برق رسانی طولی و عرضی و دستگاه های کنترل کننده جرثقیل) و همچنین تجهیزات مکانیکی جرثقیل (مانند کالسکه، قلاب، زنجیرها، کاسه چرخ ها، ضربه گیرها و ترمزها) بر روی آن نصب گردند. در پایان، تمامی تجهیزات نصب شده و هماهنگی آن ها، توسط افراد متخصص تست شده و تائیدیه های لازم صادر می گردد.

بالابر (Hoist) یا وینچ جرثقیل
بالابر (Hoist) یا وینچ - موتور محرکه ارتفاعی جرثقیل سقفی
موتور محرکه طولی جرثقیل سقفی
موتور محرکه طولی (Travelling Motor) جرثقیل سقفی
تابلو برق جرثقیل سقفی
تابلو برق (Main Panel) جرثقیل سقفی
کابل های برق رسانی عرضی
سیستم برق رسانی عرضی

مرحله یازدهم: بارگیری و ارسال به محل نصب

در این مرحله، قطعات تائید شده، توسط تجهیزات مخصوص، مانند لیفتراک ها و جرثقیل ها، بارگیری شده و به محل نصب، ارسال می گردند. با این کار، عملا فرآیند ساخت پروژه به پایان می رسد و فرآیند نصب و اجرای آن آغاز می گردد.

حمل جرثقیل سقفی به محل نصب

معمولا نصب جرثقیل های سقفی، توسط یک یا چند جرثقیل کامیونی انجام می شود. پس از نصب، مجددا تست های لازم گرفته شده و در صورت صدور تائیدیه از سوی ناظر پروژه، بهره برداری از جرثقیل عملا آغاز می شود.

ساخت جرثقیل دروازه ای

ساخت جرثقیل های دروازه ای نیز کاملا مشابه ساخت جرثقیل های سقفی است، با این تفاوت که سازه جرثقیل های سقفی، فاقد ستون است (جرثقیل های سقفی بر روی ستون های سوله سوار می شوند)، در حالیکه جرثقیل های دروازه ای، بر روی ستون های مخصوص خود سوار می شده و بر روی ریل هایی که برای آن ها طراحی شده است، حرکت می کنند.

بنابراین، در ساخت جرثقیل های دروازه ای، لازم است علاوه بر پل ها، ستون ها نیز به صورت جداگانه ساخته و مونتاژ شوند. 

ساخت جرثقیل بازویی

ساخت جرثقیل های بازوئی نیز کاملا مشابه ساخت جرثقیل های سقفی و دروازه ای است، با این تفاوت که سازه جرثقیل های بازوئی، ، معمولا یا بر روی ستون های سوله نصب می شوند و بازوی آن ها در یک زاویه مشخص چرخش می کند و یا دارای یک ستون مجزا هستند. بنابراین، در ساخت جرثقیل های بازوئی، لازم است به زاویه چرخش بازوی جرثقیل نیز دقت شود. 

هزینه ساخت جرثقیل سقفی

عمده هزینه های ساخت و نصب جرثقیل های سقفی، از طراحی تا بهره برداری، شامل سه بخش زیر می شود:

الف) هزینه طراحی، ساخت و نصب اسکلت سازه جرثقیل: همانگونه که قبلا نیز اشاره شد، سازه جرثقیل های سقفی، عمدتا شامل یک یا دو پل به همراه کلگی ها و همچنین تیرهای حمال است که از فولاد مستحکم (پروفیل های استاندارد یا تیر ورق های فولادی) ساخته می شوند. ابتدا این سازه باید با در نظر گرفتن نیروهای وارده بر آن، توسط مهندس محاسب، طراحی گردد. پس از طراحی، نقشه های کارگاهی سازه تهیه شده و ساخت اسکلت سازه در کارخانه اسکلت فلزی آغاز می گردد. در پایان نیز سازه ساخته شده به محل پروژه ارسال شده و توسط جرثقیل های کامیونی نصب می شود. هزینه های مربوط به فرآیند ساخت جرثقیل سقفی، شامل هزینه های متریال و مواد اولیه (مانند پروفیل ها، ورق های فولادی، رنگ و …) به همراه هزینه های مونتاژ، جوشکاری، تست جوش، رنگ آمیزی، تست کیفیت رنگ و هزینه های حمل و نقل و بارگیری است. بنابراین، هزینه های این بخش، شامل هزینه های طراحی، مدلسازی، ساخت و نصب سازه است که بسته به نوع جرثقیل و ابعاد آن، متفاوت خواهد بود.

معمولا، طراحی و ساخت جرثقیل های سقفی دو پل، پیچیده تر از جرثقیل های سقفی تک پل است. ضمن آنکه مواد مصرفی مورد نیاز برای ساخت جرثقیل های سقفی دو پل نیز بیشتر از جرثقیل های سقفی تک پل است.

ب) هزینه تجهیزات الکتریکی جرثقیل: این بخش شامل هزینه تجهیزات الکتریکی به کار رفته در جرثقیل های سقفی مانند بالابر (وینچ)، موتور محرکه طولی، تابلو برق، سیستم های برق رسانی طولی و عرضی و دستگاه های کنترل کننده جرثقیل است. هزینه های این بخش، به نوع و مدل تجهیزات انتخاب شده بستگی دارد.

ج) هزینه های تجهیزات مکانیکی جرثقیل: این بخش شامل هزینه های تهیه و نصب ریل ها، براکت ها، کالسکه، قلاب، زنجیرها، کاسه چرخ ها، ضربه گیرها و ترمزها است که با توجه به نوع جرثقیل و کاربری آن متفاوت خواهد بود.

نکته بسیار مهم: نکته بسیار مهمی که باید بدان توجه کنید این است که فرآیند ساخت جرثقیل، پیچیده و نیازمند تخصص و دقت بالایی است. علاوه بر این، برای ساخت قطعات جرثقیل، محیط و تجهیزات منحصربفردی نیاز است. امروزه، همانند سایر سازه های فلزی، ساخت جرثقیل ها نیز توسط شرکت های مهندسی معتبر و در کارخانه های اسکلت فلزی انجام می شود.

بنابراین، هرگز به شرکت های متفرقه یا افراد غیر متخصص در این زمینه رجوع نکنید. به همین منظور، لازم است به عنوان کارفرما مطمئن شوید که کلیه مراحل ساخت جرثقیل، توسط شرکت معتبر و افراد متخصص، در کارگاه ها و کارخانه های اسکلت فلزی که دارای تجهیزات لازم هستند انجام می شود. ضمن آنکه شما می توانید در کلیه مراحل پروژه، ناظر اجرای دقیق دستورالعمل ها و کیفیت کار باشید.

چگونه می توان هزینه های ساخت جرثقیل سقفی را کاهش داد؟

قبل از شروع هر پروژه، بهتر است با افراد متخصص مشاوره نمائید تا علاوه بر آگاهی از مراحلی که باید طی کنید، برآوردی از هزینه های پروژه و زمان لازم برای اجرای پروژه بدست آورید. این موضوع، علاوه بر جلوگیری از سردرگمی، از اتلاف زمان و هزینه های ناخواسته نیز جلوگیری خواهد کرد. ضمن آنکه به شما در تصمیم گیری بهتر در مورد آینده پروژه کمک خواهد کرد.

فرآیندهای طراحی، مدلسازی، ساخت و نصب یک جرثقیل، کاملا تخصصی و نیازمند دقت و مهارت بسیار بالا و همچنین همکاری و هماهنگی تعداد زیادی از مهندسان و بهره گیری از تجهیزات مدرن است. کارخانه ها و شرکت های عمرانی مختلفی هستند که در این زمینه فعالیت دارند. با این وجود، با توجه به حساسیت موضوع، مهم است که پروژه های خود را به شرکت های معتبر بسپارید.

شرکت سازه نگار سینا، با بهره گیری از مهندسان محاسب با تجربه و با طراحی صحیح و بهینه، ضمن برآورده ساختن استحکام مورد نیاز سازه، هزینه های ساخت و نصب را تا حد امکان، کاهش خواهد داد. همچنین، این شرکت، مدلسازی پروژه های پذیرفته شده را به صورت کاملا رایگان برای شما کارفرمایان عزیز انجام خواهد داد و در صورت نیاز، نمای سه بعدی سازه به همراه انیمیشن آن نیز در اختیار کارفرما قرار خواهد گرفت. علاوه بر این، هزینه های طراحی، بهینه سازی و صدور دفترچه محاسبات نیز با تخفیف ویژه محاسبه خواهد شد.

برای برآورد دقیق تر هزینه های ساخت جرثقیل، می توانید با شماره تلفن های 56240012 – 021 و 56240013 – 021 و یا شماره موبایل 09124208085 تماس بگیرید تا همکاران ما در شرکت سازه نگار سینا، با دریافت اطلاعات کامل پروژه، هزینه ها را با دقت محاسبه کرده و در قالب پیش فاکتور معتبر به شما ارائه نمایند.

سفارش طراحی، ساخت و نصب جرثقیل سقفی

در این مقاله آموزشی، با روش ها و مراحل ساخت انواع جرثقیل ها آشنا شدیم. سعی کردیم که به مهمترین پرسش های شما در این زمینه پاسخ دهیم. با این حال، در صورتیکه هنوز پاسخ پرسش های خود را دریافت نکرده اید، می توانید در بخش نظرات سایت، پرسش های خود را مطرح کنید تا در اولین فرصت به آن ها پاسخ داده شود. خوشحال خواهیم شد که دیدگاه های ارزشمند خود را با ما در میان بگذارید. همچنین، در صورت تمایل، می توانید از طریق شماره تلفن های ذکر شده با ما در تماس باشید تا همکاران ما، مشاوره های لازم را در اختیار شما قرار دهند.

طراحی، ساخت و نصب انواع جرثقیل های سقفی، دروازه ای و بازویی

شما کارفرمایان عزیز می توانید برای مشاوره تخصصی رایگان و همچنین سفارش طراحی، ساخت و نصب انواع جرثقیل های های سقفی (2 تن، 5 تن، 10 تن و 15 تن) و دروازه ای، از طریق بخش سفارش مشاوره و یا از طریق شماره تلفن های 56240012 – 021 و 56240013 – 021 و شماره موبایل 09124208085 با ما در تماس باشید!

نمونه پروژه های انجام شده

پرسش های متداول

سوله (Shed) سازه‌ای با سقف شیب‌دار است که به منظور برآورده ساختن فضاهای مورد نیاز صنایع مختلف، در انواع و اشکال گوناگون، طراحی و ساخته می شود. با وقوع انقلاب صنعتی در اروپا و نیاز به توسعه سریع شهرهای صنعتی، استفاده از این سازه ها نیز به سرعت گسترش یافت و امروزه به شکل وسیعی از آن ها در صنایع گوناگون استفاده می گردد.

برخی از مهمترین دلایل محبوبیت و گسترش روز افزون استفاده از این سازه ها عبارتند از:

1 ساختار بسیار ساده

2 – انعطاف پذیری در طراحی و ساخت

3 – سبک بودن

4 – مقرون به صرفه بودن

5 – سهولت و سرعت عملیات ساخت، حمل و اجرا

6 فراهم آوردن فضاهای وسیع

7 – پایداری، استحکام و ایمنی

8 – هزینه های پائین تعمیر و نگهداری

9 قابلیت جا به جایی

10 – قابلیت استفاده مجدد و بازیافت

به همین منظور، برای دست یابی به اهداف مورد نیاز، این سازه ها، در اشکال و ابعاد بسیار متنوعی طراحی و ساخته می شوند. در نتیجه، این سازه ها را از جهات مختلف می توان دسته بندی و مورد مطالعه قرار داد:

الف) دسته بندی بر اساس نوع کاربرد

۱ صنعتی و تولیدی

2 بهداشتی و بیمارستانی

3 ورزشی و تفریحی

4 تجارت و بازرگانی

5 معدن، کشاورزی و دامپروری

۶ فروشگاهی

7 صنایع هوایی و نظامی

8 آموزشی و نمایشگاهی

9 نگهداری و تعمیرات

10 مسکونی

ب) دسته بندی بر اساس مصالح به کار رفته

(1) سوله‌های فلزی (Steel shed)

(2) سوله‌های بتنی (Concret shed)

(3) سوله‌های چوبی (Wood shed)

(4) سوله‌های پلاستیکی (Plastic shed)

ج) دسته بندی بر اساس نوع سازه تشکیل دهنده

(1) سوله تیر آهنی

(2) سوله تیر ورقی

(3) سوله خرپایی (HSS)

(4) سوله های قوسی (UBM)

 ه) دسته بندی بر اساس وزن

الف) سوله سبک وزن (Lightweight Shed)

ب) سوله سنگین وزن (Heavy Shed)

به طور کلی، اجزای یک سوله را می توان به دو دسته اجزای سازه ای و اجزای غیر سازه ای تقسیم بندی نمود.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها