صنایع فلزی سازه نگار

مشاوره و سفارش پروژه:

13 - 56240012 - 021

هزینه ساخت سوله در سال 1402

در مبحث سوله ها و انواع آن ها، با سوله و انواع آن آشنا شدیم. همچنین، در مقاله آموزشی ساخت سوله، با روش ها و فرآیندهای ساخت انواع سوله آشنا شدیم. در این مقاله می خواهیم با هزینه ساخت سوله از صفر تا صد آشنا شویم. برای تخمین هزینه های سوله سازی، می توانید از سایت های اینترنتی یا تماس با شرکت های معتبر استفاده نمائید. با این حال، با یک جستجوی ساده در اینترنت و تماس با شرکت های مختلف، با طیف وسیعی از قیمت ها مواجه خواهید شد. 

این بازه وسیع قیمت ها، موجب سردرگمی کارفرمایان شده است. شاید بپرسید علت این همه تفاوت در قیمت گذاری چیست؟ آیا قیمت متریال مورد نیاز و هزینه های احداث سوله مشخص نیست؟

برای پاسخ کامل به این پرسش، لازم است چند دقیقه وقت گذاشته و ما را تا پایان این مقاله همراهی کنید تا با عوامل موثر بر روی هزینه ها آشنا شوید. اما به صورت خلاصه می توان گفت که بخش قابل توجهی از این قیمت ها، غیر واقعی و حتی کلاهبرداری است. بر این اساس، لازم است کارفرمایان، قبل از اقدام به عقد قرارداد، به صورت کامل با جزئیات این امر آشنا شوند. اما چگونه می توان هزینه های یک سوله را از دریافت مجوزها تا بهره برداری، تخمین زد؟

در این مقاله آموزشی، کلیه راهنمایی های لازم را به شما ارائه خواهیم کرد تا برآورد قابل قبولی از هزینه ها داشته باشید. سعی کرده ایم به صورت کاملا شفاف، تمامی هزینه های طراحی، مدلسازی، ساخت و اجرای سوله (به ازای هر متر مربع) را به صورت جداگانه و با ذکر جزئیات بیان کنیم تا شما کارفرمایان عزیز بتوانید با اطلاعات کامل، نسبت به سفارش پروژه خود اقدام نمائید.

همچنین، در پایان این مقاله، جدول قیمت هر متر مربع سوله سبک (خرپایی) و سوله تیروقی در سال ۱۴۰۲ بر اساس قیمت روز متریال مورد نیاز آورده شده است. در صورتیکه وقت کافی برای مطالعه این مقاله را ندارید، می توانید مستقیما به بخش جدول هزینه های سوله مراجعه کنید. با این حال، پیشنهاد می شود که قبل از اقدام به ثبت سفارش، چند دقیقه وقت گذاشته و کل مقاله را مطالعه نمائید.

هزینه ساخت سوله

در این مقاله، به پرسش های زیر، پاسخ داده خواهد شد:

1 – هزینه های طراحی، مدلسازی، ساخت و اجرای سوله چقدر است و به چه عواملی بستگی دارد؟

2 – آیا برآورد قابل قبولی از هزینه های سوله در سال 1402 می توان ارائه داد؟

3 – هزینه ساخت سوله های سنگین وزن (سوله های تیرورقی) چقدر است؟

4 – هزینه ساخت سوله های سبک وزن (سوله های خرپایی) چقدر است؟

5 – چگونه می توانیم هزینه های سوله را کاهش دهیم؟ 

6 – برای ساخت سوله به کدام شرکت مراجعه کنیم؟

فهرست مطالب

لطفا تا پایان این مقاله آموزشی با ما همراه شوید و در صورتیکه پاسخ مورد نظر خود را دریافت نکردید، با مشاوران ما تماس بگیرید تا شما را به صورت کامل راهنمایی کنند!

آشنایی با مشخصات فنی یک سوله

قبل از محاسبه قیمت ها، لازم است با مشخصات فنی و اصطلاحات رایج در سوله ها آشنا شوید. زیرا هزینه های سوله، بسته به مشخصات فنی آن، متفاوت خواهد بود. همانگونه که در شکل زیر نیز مشاهده می کنید، هر سوله شامل چند پارامتر مهم است که شکل هندسی و ابعاد آن را تعیین می کند. مهمترین این پارامترها عبارتند از:

مشخصات فنی سوله

مشخصات فنی یک سوله

الف) طول و عرض سوله: فاصله میان اولین ستون تا آخرین ستون سوله در یک سمت آن را طول سوله (L) و فاصله میان ستون های واقع در دو سمت سوله را عرض سوله (W) می نامند. این دو کمیت، از مهمترین پارمترهای تعیین ابعاد سوله ها هستند که با ضرب آن ها، مساحت سوله بدست می آید. عرض سوله را می توان بر اساس محل ورود و خروج، به چند قسمت تقسیم بندی کرد که به هر کدام از این قسمت ها، اصطلاحا دهانه عرضی گفته می شود. به همین ترتیب، طول سوله را نیز می توان بر اساس محل قرار گیری ستون ها، به چند قسمت تقسیم بندی کرد که به هر کدام از این قسمت ها، اصطلاحا دهانه طولی گفته می شود.

ب) شانه و تاج سوله: بلندترین بخش سوله که محل اتصال تیرهای اصلی سوله (رفترها) است را اصطلاحا تاج سوله و بلندترین نقطه از پای ستون ها را اصطلاحا شانه سوله می نامند. بنابراین، دو پارامتر مهم دیگر در تعیین ابعاد سوله ها، ارتفاع تاج (H) و ارتفاع شانه های سوله (h) هستند. شیب سقف سوله نیز بر اساس اختلاف میان ارتفاع تاج سوله و ارتفاع شانه های آن تعیین می گردد. دقت کنید که گاهی ممکن است شیب سوله در بخش سمت چپ، با شیب آن در بخش سمت راست، متفاوت باشد.

برای تخمین هزینه های سوله، حداقل به پارامترهای زیر احتیاج داریم:

1 – دهانه (عرض) سوله    2 – طول سوله     3 – ارتفاع شانه سوله

پس از گردآوری داده های ذکر شده، با استفاده از جداول موجود در این مقاله می توانید هزینه های سوله مورد نظر خود را برآورد نمائید.

چه عواملی در تعیین هزینه های ساخت سوله موثر هستند؟

در برآورد قیمت تمام شده یک سوله – از مرحله دریافت مجوزها تا بهره برداری – عوامل متعددی تاثیرگذار هستند. در این بخش، به صورت خلاصه، به برخی از این عوامل اشاره می کنیم:

1 – کاربری سوله

مهمترین عامل در تعیین هزینه های یک سوله، نوع کاربری آن است. زیرا سایر ویژگی های سوله نیز بر اساس نوع کاربری آن تعیین می گردد. برخی از پارامترهای که تحت تاثیر کاربری سوله قرار می گیرند عبارتند از:

ابعاد سوله: ابعاد سوله (عرض یا دهانه سوله، طول سوله و ارتفاع شانه و ارتفاع تاج)، بر اساس نوع کاربری آن تعیین می گردد و معمولا هر چه وسعت سوله بیشتر باشد، میزان متریال مورد نیاز برای سازه آن بیشتر خواهد بود و در نتیجه، وزن سازه و هزینه های ساخت آن نیز افزایش خواهد یافت. 

از بین این مشخصه ها، معمولا عرض دهانه و ارتفاع تاج از اهمیت بیشتری برخوردار هستند. به عنوان مثال، وزن یک سوله تیر ورقی با دهانه 20 متر، حدود 30 کیلوگرم است در حالیکه وزن یک سوله تیر ورقی با دهانه 30 متر، بیش از 40 کیلوگرم خواهد شد. در نتیجه، ابعاد سوله، تاثیر مستقیمی در قیمت تمام شده آن خواهند داشت. برای اطلاعات بیشتر در مورد وزن سوله های مختلف به بخش وزن سوله و عوامل موثر بر آن مراجعه نمائید.

تعداد طبقات سوله: طبیعتا، سوله ای که بر حسب نیاز کاربری، دارای دو یا چند طبقه است، وزن بیشتری نسبت به یک سوله ساده دارد و میزان متریال مورد نیاز برای ساخت آن نیز بیشتر خواهد بود. این موضوع نیز هزینه های سوله را تحت تاثیر قرار خواهد داد.

شیبدار یا قوسی بودن سقف سوله: شکل ظاهری سوله و قوسی یا شیب‌دار بودن سقف آن نیز از دیگر مواردی هستند که در تعیین هزینه نهایی سوله اثرگذار است. زیرا معمولا هزینه های طراحی و اجرای سوله‌های قوسی، بیشتر از سوله های ساده است و میزان متریال استفاده شده در آن ها نیز بیشتر است.

وجود یا عدم وجود جرثقیل در سوله: اینکه سوله دارای جرثقیل است یا خیر، تاثیر بسیاری بر روی قیمت نهایی سوله خواهد داشت. زیرا علاوه بر هزینه های طراحی و ساخت مجزا برای جرثقیل، لازم است اسکلت سوله نیز به گونه ای طراحی شود که بتواند وزن جرثقیل ها و بارهای حمل شده توسط آن ها را نیز تحمل کند. طبیعتا این موضوع نیز بر روی وزن سازه و متریال مورد نیاز، تاثیر خواهد داشت. به همین دلیل، معمولا هزینه های طراحی و ساخت جرثقیل سوله، به صورت مجزا از هزینه های اسکلت سوله محاسبه و در نظر گرفته می شود. 

نیاز یا عدم نیاز سوله به جرثقیل را نیز نوع کاربری آن تعیین می کند. به عنوان مثال، بر خلاف سوله های صنعتی که دارای یک یا چند جرثقیل سنگین وزن (سقفی یا دروازه ای یا بازویی) هستند، سوله های دامپروی (مرغداری و گاوداری) معمولا نیازی به چنین تجهیزاتی ندارند. برای آشنایی بیشتر در مورد انواع جرثقیل های مورد استفاده در سوله ها و همچنین روش های ساخت آن ها، به بخش ساخت جرثقیل چگونه انجام می شود؟ مراجعه نمائید.

وجود یا عدم وجود بچه سوله: در صورتیکه سوله مورد نظر، دارای بچه سوله باشد، هزینه های متریال و ساخت و نصب آن نیز به هزینه نهایی سازه افزوده خواهد شد.

نوع و کیفیت متریال مورد نیاز: بسته به نوع کاربری سوله، از متریال مخصوصی برای اسکلت سازه و پوشش های آن استفاده می گردد که قیمت های بسیار متنوعی دارند. بنابراین، نوع متریال مورد نیاز نیز بر قیمت نهایی سازه تاثیرگذار خواهد بود.

امکانات مورد نیاز سوله: هر سوله، بر حسب کاربری تعریف شده برای آن و منطقه ای که در آن نصب می گردد، نیازمند تاسیسات خاصی است. به عنوان مثال، سوله های نگهداری دام و طیور، دارای سیستم های اختصاصی مربوط به گرمایش و سرمایش و تهویه هوا و لوله کشی های مخصوص آب و مواد خوراکی دام هستند. 

در حالیکه در سوله های صنعتی، معمولا تاسیسات برقی (شامل تابلوهای برق صنعتی، ژنراتورها و محل های عبور کابل ها)، تاسیسات مکانیکی (موتورخانه ها و لوله کشی های آب) و سیستم اطفای حریق تعبیه می شود. در نتیجه، بسته به نوع کاربری سوله، هزینه تجهیزات داخلی آن متفاوت خواهد بود و قیمت نهایی سوله را تحت تاثیر قرار خواهد داد.

بنابراین، قبل از هر کاری، لازم است کاربری سوله مشخص گردد. زیرا با انتخاب صحیح کاربری سوله، می توانید هزینه ها را تا حد بسیار زیادی کاهش دهید. از طرفی، به این نکته نیز باید توجه کنید که تغییر کاربری سوله در آینده، بسیار هزینه بر خواهد بود. برای مشاوره رایگان در مورد انتخاب نوع سوله مناسب بر اساس کاربری مد نظر خود (تیرورقی یا خرپایی)، می توانید با ما تماس بگیرید.

2 – محل احداث سوله

یکی دیگر از مهمترین عواملی که تاثیر مستقیم بر هزینه های ساخت سوله دارد، منطقه جغرافیایی محل احداث سوله و شرایط محیطی آن منطقه است. برخی از پارمترهای تاثیرگذار محل احداث سوله بر قیمت نهایی آن عبارتند از:

شرایط خاک: کیفیت خاک (جنس و میزان تراکم و مقاومت خاک) منطقه احداث، در طراحی و ساخت سازه تاثیر خواهد داشت. زیرا در صورت سست بودن خاک، ابتدا باید زمین احداث، مقاوم سازی شود که هزینه جداگانه ای را می طلبد. همچنین، در صورت وجود ناهمواری های زیاد در زمین، لازم است عملیات مسطح سازی نیز انجام شود که هزینه های جانبی خواهد داشت. بنابراین، لازم است قبل از خرید زمین، به این موارد مهم توجه نمائید.

شرایط آب و هوایی منطقه: شرایط آب و هوایی منطقه ای که سوله قرار است در آن اجرا شود نیز تاثیر زیادی در طراحی سازه و هزینه های متریال و ساخت دارد. به عنوان مثال، در مناطقی که میزان بارش برف و باران زیاد است (مانند شمال کشور)، بار برف نیز بیشتر در نظر گرفته می شود و در نتیجه، اسکلت طراحی شده، وزن بیشتری خواهد داشت. 

همچنین، در مناطقی که میزان رطوبت هوا بالا است، برای مقاوم سازی سازه در برابر رطوبت نیز به رنگ آمیزی با رنگ های مخصوص که هزینه های بالاتری نسبت به رنگ های معمولی دارند، نیاز است. علاوه بر این، در مناطق بادخیز (مانند رودبار و منجیل)، برای کنترل وزش شدید باد، به مهاربندهای بیشتر یا مستحکم تری نیاز است و این موضوع نیز منجر به افزایش وزن سازه می گردد.

زلزله خیزی منطقه: در مناطق زلزله خیز (که اکثر مناطق ایران را شامل می شود)، اسکلت سازه باید به گونه ای طراحی شود که توان مقاومت در برابر زلزله را داشته باشد و این موضوع، بر روی میزان متریال مورد نیاز سازه و قیمت نهایی آن تاثیرگذار خواهد بود.

در دسترس بودن منطقه: هر چقدر منطقه احداث سوله، به منطقه ساخت آن نزدیک تر باشد، علاوه بر دسترسی ساده تر، هزینه حمل و نقل اجزای سازه به محل نصب کمتر خواهد بود.

برای مشاوره رایگان در مورد خرید زمین مناسب، می توانید با ما تماس بگیرید.

3 – نوسانات ارز و قیمت های متریال و خدمات

یکی از مهمترین نکاتی که باید در برآورد هزینه ها به آن توجه شود، متغیر بودن قیمت کالا و خدمات در ایران است که تاثیر زیادی بر روی قیمت تمام شده سوله خواهد داشت. قیمت متریال مورد استفاده برای ساخت سوله از جمله ورق های فولادی، پروفیل ها، پیچ و مهره ها، الکترود و سیم جوش، رنگ و … کاملا وابسته به قیمت ارز است و با نوسانات آن، تغییر می کند. 

از طرفی، هزینه های ساخت و نصب سازه نیز به تغییرات حقوق و مزایای وزارت کار وابسته است و به همین میزان تحت تاثیر قرار می گیرد. بنابراین، بسته به اینکه چه زمانی، اقدام به ساخت سازه می کنید، هزینه های تمام شده آن متفاوت خواهد بود. در نتیجه، لازم است با توجه به نوسانات بازار ارز و کالا و خدمات، در اولین زمان ممکن، نسبت به سفارش پروژه خود اقدام نمائید.

در ادامه این مقاله آموزشی، به تشریح جزئیات هزینه های ذکر شده به تفکیک فرآیندها خواهیم پرداخت و لیست کاملی از صفر تا صد هزینه ها را بیان خواهیم کرد.

نکته مهم: توجه نمائید که قیمت های ذکر شده در این مقاله، تقریبی و برای سوله های متعارف است. بدیهی است که برآورد دقیق هزینه های سوله هایی که طراحی و کاربری خاص دارند، نیازمند بررسی دقیق تر نقشه ها و ارائه جزئیات بیشتر از سوی کارفرما خواهد بود. بر این اساس، برای استعلام قیمت سوله و برآورد دقیق تر هزینه ها، با ما تماس بگیرید تا ضمن ارائه مشاوره رایگان از سوی کارشناسان ما، پیش فاکتور دقیق از کلیه هزینه های پروژه، خدمت شما ارائه گردد.

هزینه مشاوره تخصصی و برآورد اولیه پروژه

قبل از شروع هر پروژه، بهتر است با افراد متخصص مشاوره نمائید تا علاوه بر آگاهی از مراحلی که باید طی کنید، برآوردی از هزینه های پروژه و زمان لازم برای اجرای پروژه بدست آورید. این موضوع، علاوه بر جلوگیری از سردرگمی، از اتلاف زمان و هزینه های ناخواسته نیز جلوگیری خواهد کرد. ضمن آنکه به شما در تصمیم گیری بهتر در مورد آینده پروژه کمک خواهد کرد.

محاسبه وزن سوله

دریافت مشاوره برای برآورد هزینه های ساخت سوله

هزینه دریافت مجوزها

پس از تصمیم گیری در مورد احداث سوله و تعیین کاربری آن، لازم است مجوزهای لازم را از مراجع ذیربط دریافت نمائید. معمولا هزینه های ناچیزی توسط ادارات مربوطه برای صدور مجوزها دریافت می گردد. شما شخصا می توانید نسبت به دریافت این مجوزها اقدام نمائید و یا در صورت تمایل، می توانید این کار را به شرکت سازنده بسپارید.

هزینه خرید زمین

هزینه ای که بابت خرید زمین جهت احداث سوله می پردازید، کاملا به محل احداث سوله و زمان اقدام به خرید بستگی دارد. قیمت زمین در تهران با شهرستان ها تفاوت چشمگیری دارد. از طرفی، قیمت زمین در شهرک های صنعتی، متفاوت از قیمت آن در داخل یا حوالی شهر است. ضمن آنکه به دلیل نوسانات بازار، قیمت زمین در فواصل مختلف سال، متفاوت خواهد بود. بنابراین، لازم است برای بدست آوردن این قیمت ها، به بنگاه های معاملاتی مراجعه نمائید. در صورت نیاز، می توانید برای خرید زمین مناسب، با ما مشورت نمائید.

هزینه طراحی سوله

طراحی سوله، همانند هر سازه فلزی دیگر، با در نظر گرفتن نیازهای پروژه و بر اساس آیین نامه های مقررات ملی ساختمان انجام می شود. مهمترین عوامل تعیین کننده هزینه طراحی سوله، کاربری آن، ابعاد آن، چند طبقه بودن، قوسی بودن سقف و وجود یا عدم وجود جرثقیل است. سوله وسیع تر، هزینه های طراحی بیشتری را نیازمند است. زیرا معمولا هزینه های طراحی، بر حسب متر مربع از مساحت سوله محاسبه می شوند.

سوله چند طبقه یا سوله قوسی شکل، طراحی ویژه ای می طلبد و در نتیجه، هزینه طراحی آن نیز بیشتر است. اینکه سوله دارای جرثقیل است یا خیر، تاثیر زیادی بر روی هزینه طراحی سوله خواهد داشت. زیرا برای داشتن یک جرثقیل، لازم است اسکلت سوله نیز به گونه ای طراحی شود که بتواند وزن جرثقیل ها و بارهای حمل شده توسط آن ها را نیز تحمل کند. ضمن آنکه جرثقیل نیز باید جداگانه طراحی گردد.

علاوه بر این، در صورتیکه سوله مورد نظر، دارای بچه سوله باشد، لازم است طراحی آن نیز به صورت مجزا انجام شود و هزینه آن هم به صورت جداگانه در نظر گرفته خواهد شد.

طراح پروژه، تمامی موارد ذکر شده در این بخش را در نظر گرفته و پس از انجام محاسبات لازم، دفترچه محاسبات را به شما ارائه خواهد داد. در ادامه، این دفترچه محاسبات باید به تایید سازمان نظام مهندسی برسد.

توجه به این نکته ضروری است که فرآیند طراحی، علاوه بر هزینه ای که بابت محاسبات به مهندس طراح پرداخت می شود، به صورت مستقیم بر روی وزن سازه و در نتیجه بر روی میزان متریال مورد نیاز نیز تاثیرگذار خواهد بود.

بنابراین، در صورت طراحی نادرست، ممکن است سوله مورد نظر، بدون دلیل، سنگین تر از نیازهای پروژه طراحی گردد که این موضوع، باعث افزایش هزینه متریال مورد نیاز و هزینه های ساخت خواهد شد. از طرفی، در صورت طراحی نادرست، ممکن است سوله به قدری سبک طراحی شده باشد که استحکام مورد نیاز را نداشته و ایمنی سازه را تامین نکند.

در نتیجه، طراحی سازه باید به گونه ای انجام شود که علیرغم بهینه سازی وزن سازه، استحکام و ایمنی سازه را نیز تامین نماید. در نتیجه، لازم است این کار را به افراد متخصص یا شرکت های معتبر بسپارید تا ضمن اطمینان از ایمنی سازه، مطمئن شوید که هزینه های غیرضروری نیز به پروژه تحمیل نگردد. برای اطلاعات بیشتر در مورد نحوه طراحی صحیح، سبک سازی و بهینه سازی وزن سوله، به مقاله آموزشی طراحی سوله مراجعه نمائید.

جدول هزینه طراحی سوله

معمولا، هزینه طراحی، بر اساس هر متر مربع از مساحت سوله تعیین می شود. بر این اساس، سعی کرده ایم که جدولی از محدوده قیمت طراحی سوله های متعارف را تهیه و پس از بروزرسانی، در سایت قرار دهیم تا شما کارفرمایان عزیز، قبل از ثبت سفارش، بتوانید تخمینی از هزینه های طراحی داشته باشید. بدیهی است که برای دسترسی به برآورد دقیق تر، نیاز به اطلاعات بیشتری از پروژه و محاسبه دقیق تر وزن و متریال سازه خواهیم داشت. بنابراین، اگر نیاز به برآورد دقیق تر دارید، با ما تماس بگیرید.

در جدول زیر، هزینه طراحی سوله آورده شده است. قبل از رجوع به جدول، به توضیحات ذکر شده در زیر جدول دقت نمائید:

هزینه طراحی سوله
عنوان خدماتنوع سنجش قیمتقیمت
طراحی سولهبه ازای هر متر مربع از مساحت سوله35,000 تومان
بهینه سازی سوله و صدور دفترچه محاسباتبه ازای هر متر مربع از مساحت سوله15,000 تومان
بهینه سازی سوله، صدور دفترچه محاسبات با مهر نظام مهندسیبه ازای هر متر مربع از مساحت سوله20,000 تومان

توضیحات در مورد نحوه محاسبه قیمت ها:

1 – قیمت های ذکر شده در جدول، در تاریخ 15 تیرماه سال 1402بروزرسانی شده است. با توجه به نوسانات قیمت ها در بازار، حتما به تاریخ بروزرسانی دقت نمائید.

2 – قیمت های ذکر شده، فقط مربوط به طراحی اسکلت سوله است. بدیهی است در صورتیکه سازه دارای طراحی خاصی باشد، هزینه های طراحی آن نیز متفاوت خواهد بود. به عنوان مثال، در صورتیکه سوله دارای جرثقیل باشد، هزینه طراحی جرثقیل آن، باید جداگانه محاسبه و در نظر گرفته شود.

3 – قیمت های ذکر شده به تومان است.

طبق این جدول، قیمت طراحی هر متر مربع سوله، در حدود ۳۰ هزار تومان است. صرف این هزینه ناچیز، می تواند با بهینه سازی وزن سازه و متریال مورد نیاز و همچنین کاهش هزینه های ساخت، تا حد زیادی، قیمت تمام شده سوله را کاهش دهد. بر این اساس، اکید توصیه می شود که طراحی پروژه های خود را به افراد متخصص و با تجربه بسپارید.

شرکت سازه نگار سینا، با بهره گیری از مهندسان محاسب با تجربه و با طراحی صحیح و بهینه، ضمن برآورده ساختن استحکام مورد نیاز، هزینه های سازه را کاهش خواهد داد. همچنین، در جهت جلب رضایت شما کارفرمایان عزیز، هزینه های طراحی سوله با قیمتی ویژه محاسبه می گردد. در صورت عقد قرارداد ساخت، هزینه های طراحی، بهینه سازی و صدور دفترچه محاسبات و تهیه نقشه های کارگاهی با تخفیف ویژه محاسبه خواهد شد.

هزینه مدلسازی سوله و تهیه نقشه های کارگاهی

در صورت نیاز، خصوصا در مورد سوله های با طراحی خاص (مانند سوله های قوسی و سوله های چند طبقه)، لازم است مدلسازی سوله نیز توسط شاپیست انجام شده و نقشه های کارگاهی آن جهت ساخت در کارخانه اسکلت فلزی، تهیه گردد. بنابراین، این موضوع نیز در هزینه نهایی پروژه تاثیرگذار خواهد بود.

در نتیجه، مدلسازی سازه باید به دقت انجام شود تا برآوردهای وزن سازه و همچنین لیست متریال ارائه شده برای خرید، قابل اطمینان باشد. برای اطلاعات بیشتر در مورد نحوه مدلسازی انواع سوله ها و تهیه نقشه های کارگاهی و انواع گزارشات متریال پروژه به مقاله آموزشی مدلسازی سوله مراجعه نمائید.

جدول هزینه مدلسازی سوله

معمولا، هزینه مدلسازی سوله، بر اساس وزن پروژه تعیین می شود. بر این اساس، سعی کرده ایم که جدولی از محدوده قیمت مدلسازی سوله های متعارف را تهیه و پس از بروزرسانی، در سایت قرار دهیم. در جدول زیر، هزینه مدلسازی سوله آورده شده است. قبل از رجوع به جدول، به توضیحات ذکر شده در زیر جدول دقت نمائید:

مدلسازی سوله
هزینه مدلسازی سوله
عنوان خدماتنوع سنجش قیمتقیمت
مدلسازی سولهبه ازای هر کیلوگرم وزن سوله100,000 تومان

توضیحات در مورد نحوه محاسبه قیمت ها:

1 – قیمت های ذکر شده در جدول، در تاریخ 15 تیرماه سال 1402بروزرسانی شده است. با توجه به نوسانات قیمت ها در بازار، حتما به تاریخ بروزرسانی دقت نمائید.

2 – قیمت های ذکر شده، فقط مربوط به مدلسازی اسکلت سوله است. بدیهی است در صورتیکه سوله دارای بخش های جانبی دیگری باشد، هزینه مدلسازی آن بخش ها، باید جداگانه محاسبه و در نظر گرفته شود.

3 – قیمت های ذکر شده به تومان است.

شرکت سازه نگار سینا، مدلسازی پروژه های پذیرفته شده را به صورت کاملا رایگان برای شما کارفرمایان عزیز انجام خواهد داد. همچنین، در صورت نیاز، نمای سه بعدی سازه به همراه انیمیشن آن نیز در اختیار کارفرما قرار خواهد گرفت.

هزینه آماده سازی زمین

همانگونه که در بالا نیز اشاره شد، محل احداث سوله، تاثیر بسزایی بر روی قیمت تمام شده آن دارد. بنابراین، یکی از مهمترین عوامل موثر در هزینه ساخت سوله، محل احداث این سازه است. در واقع خاک محل احداث سوله باید به دقت بررسی شود. اگر زمین مورد نظر برای تحمل فشار و وزن سوله از استحکام کافی برخوردار نباشد، نیاز است که پی ریزی و مقاوم سازی خاک به صورت اختصاصی انجام شود. این موضوع می تواند در هزینه های نهایی ساخت این سازه ها موثر باشد.

خاکبرداری

هزینه اجرای فونداسیون و بتن ریزی

پس از آماده سازی زمین، لازم است عملیات خاکبرداری و اجرای فوندانسیون سوله انجام شود. بدیهی است که هزینه اجرای فونداسیون و بتن ریزی آن، باید به صورت جداگانه در نظر گرفته شود. نوع فونداسیون نیز به کاربری سوله و میزان مقاومت مورد نیاز آن بستگی دارد و با توجه به شرایط جغرافیایی و میزان نیروهایی که به سوله وارد می‌شود توسط طراح نقشه تعیین می گردد. بر این اساس، معمولا فونداسیون سوله های تیر ورقی، سنگین تر از فونداسیون سوله های خرپایی است. هزینه های این بخش، شامل هزینه گودبرداری، آرماتوربندی و بتن ریزی برای تکمیل فونداسیون سوله است.

اجرای فونداسیون

جدول هزینه اجرای فونداسیون

هزینه اجرای فونداسیون، بر حسب متر مربع از مساحت سوله تعیین می گردد. بر این اساس، سعی کرده ایم که جدولی از محدوده قیمت اجرای سوله های متعارف را تهیه و پس از بروزرسانی، در سایت قرار دهیم. در جدول زیر، هزینه اجرای فونداسیون سوله آورده شده است. قبل از رجوع به جدول، به توضیحات ذکر شده در زیر جدول دقت نمائید:

هزینه اجرای فونداسیون سوله
عنوان خدماتنوع سنجش قیمتقیمت
اجرای فونداسیون سولهبه ازای هر متر مربع از مساحت فونداسیون150,000 تومان

توضیحات در مورد نحوه محاسبه قیمت ها:

1 – قیمت های ذکر شده در جدول، در تاریخ 15 تیرماه سال 1402بروزرسانی شده است. با توجه به نوسانات قیمت ها در بازار، حتما به تاریخ بروزرسانی دقت نمائید.

2 – قیمت های ذکر شده به تومان است.

هزینه ساخت و نصب اسکلت سوله

سوله ها را معمولا در کارخانه های اسکلت فلزی می سازند. این کارخانه ها، فضای لازم برای مدیریت و کنترل انواع فرآیندهای ساخت سازه را در اختیار پیمانکاران قرار می دهند. 

صنعت سوله سازی

ساخت سوله در کارخانه اسکلت فلزی

برخی از مهمترین عوامل تاثیرگذار بر هزینه ساخت هر متر مربع سوله (اجرت ساخت سوله) عبارتند از:

(1) موقعیت کارخانه: محل ساخت سوله، در هزینه تمام شده آن تاثیر خواهد داشت و هرچه محل احداث از کارخانه اسکلت فلزی دورتر باشد، هزینه حمل و نقل اجزای سازه به محل نصب نیز بیشتر خواهد بود.

(2) روش و استانداردهای ساخت: انتخاب روش مناسب برای ساخت سازه، بسیار حائز اهمیت است و می تواند تاثیر چشم گیری در قیمت سوله بگذارد. به عنوان مثال، استفاده از تجهیزات مدرن و پرسنل کارآزموده و رعایت استانداردهای لازم حین ساخت سوله، از خطاها و دوباره کاری ها جلوگیری کرده و هزینه های ساخت سوله را تا حد زیادی کاهش می دهد که این موضوع، طبیعتا منجر به کاهش هزینه ها برای کارفرما نیز خواهد شد.

(3) کیفیت تجهیزات و متریال استفاده شده برای ساخت: ساخت یک سوله، نیازمند تجهیزات خاصی است. علاوه بر این، متریال مخصوصی نیز مانند انواع الکترودها، سیم جوش ها و رنگ نیاز است. همانطور که می‌دانید قیمت ها هر روزه در حال تغییر است. بنابراین، هزینه متریال و دستمزد کارگرها و هزینه های حمل و نقل و ایاب و ذهاب پرسنل نیز باید بر اساس روز تعیین می گردد. 

(4) نوع کاربری سوله: ساخت سوله، کاملا وابسته به نوع کاربری و متراژ آن است و اینکه آیا سوله، یک طبقه است یا چند طبقه و اینکه آیا دارای جرثقیل و بچه سوله است یا خیر.

بنابراین، هزینه سوله سازی، باید بر اساس قیمت های روز بازار تعین گردد. در ادامه این بخش، جدول هزینه های تقربی ساخت سوله در سال جدید آورده شده است.

در نتیجه، فرآیند ساخت سوله باید به دقت کنترل شود تا اجزای سازه با بالاترین کیفیت ممکن ساخته شده و در فرآیند نصب، بدون مشکل به یکدیگر متصل گردند. برای اطلاعات بیشتر در مورد نحوه ساخت انواع سوله ها و فرآیندهای کنترل پروژه به مقاله آموزشی ساخت سوله مراجعه نمائید.

جدول هزینه ساخت سوله تیر ورقی

طبق آنچه تا به اینجا دیدیم، عوامل متعددی بر قیمت تمام شده احداث یک سوله اثرگذار هستند. در نتیجه، نمی توان بدون دستیابی به اطلاعات مذکور، هزینه ها را به صورت دقیق برآورد کرد. با این حال، می توان از محدوده قیمت ها صحبت کرد و تقریب مناسبی از هزینه ها بدست آورد.

بر این اساس، سعی کرده ایم که جدولی از محدوده قیمت سوله های متعارف را تهیه و پس از بروزرسانی، در سایت قرار دهیم تا شما کارفرمایان عزیز، قبل از ثبت سفارش، بتوانید تخمینی از هزینه ها داشته باشید. بدیهی است که برای دسترسی به برآورد دقیق تر، نیاز به اطلاعات بیشتری از پروژه و محاسبه دقیق تر وزن و متریال سازه خواهیم داشت. بنابراین، اگر نیاز به برآورد دقیق تر دارید، با ما تماس بگیرید.

در جدول زیر، هزینه ساخت و نصب سوله آورده شده است. قبل از رجوع به جدول، به توضیحات ذکر شده در زیر جدول دقت نمائید:

مشخصات سولهمشخصات جانبیوزن تقریبی به ازای هر متر مربعهزینه ساخت و نصبنوع متریالمیانگین قیمت مصالحهزینه به ازای هر متر مربع
سوله با دهانه 10 متربدون ستون میانی25 کیلوگرم9,000 تومانپروفیل IPE30,000 تومان975,000 تومان
سوله با دهانه 15 متربدون ستون میانی28 کیلوگرم9,000 تومانتیر ورق و پروفیل33,000 تومان1,176,000 تومان
سوله با دهانه 20 متربدون ستون میانی30 کیلوگرم9,000 تومانتیر ورق و پروفیل33,000 تومان1,260,000 تومان
سوله با دهانه 25 متربدون ستون میانی37 کیلوگرم9,000 تومانتیر ورق و پروفیل33,000 تومان1,554,000 تومان
سوله با دهانه 30 متربدون ستون میانی43 کیلوگرم9,000 تومانتیر ورق و پروفیل33,000 تومان1,806,000 تومان
سوله با دهانه 40 متر با یک ستون میانی50 کیلوگرم9,000 تومانتیر ورق و پروفیل33,000 تومان2,100,000 تومان
سوله با دهانه 50 متربا یک ستون میانی62 کیلوگرم9,000 تومانتیر ورق و پروفیل33,000 تومان2,604,000 تومان
سوله با دهانه 60 متربا یک ستون میانی70 کیلوگرم9,000 تومانتیر ورق و پروفیل33,000 تومان2,940,000 تومان
سوله با دهانه 60 متربا دو ستون میانی80 کیلوگرم9,000 تومانتیر ورق و پروفیل33,000 تومان3,360,000 تومان

توضیحات در مورد نحوه محاسبه قیمت ها:

1 – قیمت های ذکر شده در جدول، در تاریخ 15 تیرماه سال 1402بروزرسانی شده است. با توجه به نوسانات قیمت ها در بازار، حتما به تاریخ بروزرسانی دقت نمائید.

2 – قیمت های موجود، فقط مربوط به هزینه تهیه متریال (تیرورق و پروفیل ها و پرلین ها و پیچ و مهره ها) و هزینه ساخت، رنگ آمیزی و نصب کلیه قطعات اسکلت سوله (ستون ها، رفترها، پرلین ها) است و شامل هزینه خرید زمین جهت احداث سوله و هزینه اجرای فونداسیون نمی باشد. همچنین، بدیهی است در صورتیکه سوله دارای جرثقیل باشد، هزینه ساخت و نصب جرثقیل آن، باید جداگانه محاسبه و در نظر گرفته شود.

3 – وزن سوله، بر اساس بار برف 100 کیلوگرم بر متر مربع و سرعت باد 85 کیلومتر بر ساعت محاسبه شده است.

4 – قیمت های ذکر شده برای تهیه متریال ها (ورق ها و پروفیل ها) از سایت آهن آنلاین دریافت شده است. برای اطلاعات بیشتر و دسترسی به قیمت روز انواع ورق ها و پروفیل های فولادی، به سایت آهن آنلاین مراجعه نمائید.

5 – قیمت های ذکر شده به تومان است.

هزینه دیوارچینی و نصب پوشش ها

برخی از سوله ها، نیازمند پوشش های خاصی هستند. به عنوان مثال، کف و دیواره های سوله های بهداشتی، باید پوشش خاصی داشته باشند. نوع پوشش جانبی سوله نیز به کاربری آن بستگی دارد. بر این اساس، نوع پوشش کف سوله، پوشش دیواره های خارجی و پوشش سقف، در هزینه های ساخت سوله موثر خواهد بود. علاوه بر این، در صورت نیاز، باید عملیات عایق‌بندی سوله (عایق های صوتی، حرارتی، ضد حریق) نیز انجام شود که این موضوع نیز هزینه های مجزایی را در بر خواهد داشت.

هزینه امکانات داخلی سوله (تاسیسات و تجهیزات)

بر حسب کاربری و شرایط آب و هوایی منطقه احداث، سوله ها دارای تجهیزات و تاسیسات خاصی هستند. به عنوان مثال، در مناطق سردسیر، به سیستم های گرمایشی و در مناطق گرمسیر، به سیستم های سرمایشی نیاز است. همچنین، برخی از سوله ها، نیازمند سیستم های تهویه مطبوع منحصربفردی هستند که همه این موارد، باید در هزینه های نهایی پروژه در نظر گرفته شود.

محاسبه قیمت تمام شده متراژهای مختلف سوله

حال، با داشتن مساحت سوله و با استفاده از اطلاعات این جدول، می توانید قیمت نهایی سوله مورد نظر خود را تخمین بزنید. برای این کار، کافیست طبق رابطه زیر، طول سوله را در عرض آن در هزینه ساخت آن به ازای هر متر مربع (که بر اساس مشخصات سوله، از جدول بالا استخراج می شود) ضرب نمائید تا برآورد نسبتا مناسبی از هزینه های تمام شده پروژه داشته باشید:

هزینه کل سوله = مساحت سوله * هزینه های سوله به ازای هر متر مربع

در این بخش، با استفاده از داده های ذکر شده در جداول بالا، برآوردی از هزینه های سوله های متعارف و پر کاربرد در سال 1402 آورده شده است. توجه داشته باشید که این مبالغ، برآورد و تخمین هزینه ها است. بدیهی است که برای محاسبه دقیق تر هزینه ها، دسترسی به داده های پروژه و بررسی دقیق تر نقشه ها لازم است. 

برآورد هزینه ساخت سوله

هزینه ساخت سوله 200 متری (سوله با مساحت 200 متر مربع)

در جداول زیر، با استفاده از داده های ذکر شده در جداول بالا، برآوردی از هزینه های سوله های 200 متری با دهانه های متعارف آورده شده است:

هزینه ساخت سوله 200 متری با دهانه 10 متر

شرح خدماتهزینه کل
هزینه طراحی و بهینه سازی سازه7,000,000 تومان
هزینه مدلسازی سازه و تهیه نقشه های کارگاهی734,100 تومان
هزینه اجرای فونداسیون و آرماتوربندی30,000,000 تومان
هزینه متریال و اجرت ساخت و نصب اسکلت سوله205,548,000 تومان
جمع کل243,282,100 تومان

هزینه ساخت سوله 200 متری با دهانه 20 متر

شرح خدماتهزینه کل
هزینه طراحی و بهینه سازی سازه7,000,000 تومان
هزینه مدلسازی سازه و تهیه نقشه های کارگاهی962,640 تومان
هزینه اجرای فونداسیون و آرماتوربندی30,000,000 تومان
هزینه متریال و اجرت ساخت و نصب اسکلت سوله269,539,200 تومان
جمع کل307,501,840 تومان

هزینه ساخت سوله 300 متری (سوله با مساحت 300 متر مربع)

در جداول زیر، با استفاده از داده های ذکر شده در جداول بالا، برآوردی از هزینه های سوله های 300 متری با دهانه های متعارف آورده شده است:

هزینه ساخت سوله 300 متری با دهانه 10 متر

شرح خدماتهزینه کل
هزینه طراحی و بهینه سازی سازه10,500,000 تومان
هزینه مدلسازی سازه و تهیه نقشه های کارگاهی1,101,150 تومان
هزینه اجرای فونداسیون و آرماتوربندی45,000,000 تومان
هزینه متریال و اجرت ساخت و نصب اسکلت سوله308,322,000 تومان
جمع کل364,923,150 تومان

هزینه ساخت سوله 300 متری با دهانه 20 متر

شرح خدماتهزینه کل
هزینه طراحی و بهینه سازی سازه10,500,000 تومان
هزینه مدلسازی سازه و تهیه نقشه های کارگاهی1,443,960 تومان
هزینه اجرای فونداسیون و آرماتوربندی45,000,000 تومان
هزینه متریال و اجرت ساخت و نصب اسکلت سوله404,308,800 تومان
جمع کل461,252,760 تومان

هزینه ساخت سوله 500 متری (سوله با مساحت 500 متر مربع)

در جداول زیر، با استفاده از داده های ذکر شده در جداول بالا، برآوردی از هزینه های سوله های 500 متری با دهانه های متعارف آورده شده است:

هزینه ساخت سوله 500 متری با دهانه 10 متر

شرح خدماتهزینه کل
هزینه طراحی و بهینه سازی سازه17,500,000 تومان
هزینه مدلسازی سازه و تهیه نقشه های کارگاهی1,835,250 تومان
هزینه اجرای فونداسیون و آرماتوربندی75,000,000 تومان
هزینه متریال و اجرت ساخت و نصب اسکلت سوله513,870,000 تومان
جمع کل608,205,250 تومان

هزینه ساخت سوله 500 متری با دهانه 20 متر

شرح خدماتهزینه کل
هزینه طراحی و بهینه سازی سازه17,500,000 تومان
هزینه مدلسازی سازه و تهیه نقشه های کارگاهی2,406,600 تومان
هزینه اجرای فونداسیون و آرماتوربندی75,000,000 تومان
هزینه متریال و اجرت ساخت و نصب اسکلت سوله673,848,000 تومان
جمع کل768,754,600 تومان

هزینه ساخت سوله 1000 متری (سوله با مساحت 1000 متر مربع)

در جداول زیر، با استفاده از داده های ذکر شده در جداول بالا، برآوردی از هزینه های سوله های 1000 متری با دهانه های متعارف آورده شده است:

هزینه ساخت سوله 1000 متری با دهانه 10 متر

مشخصات سوله: 

مساحت سوله: 1000 متر مربع – دهانه سوله: 10 متر – طول سوله: 100 متر – ارتفاع شانه سوله: 6 متر – شیب سقف: 20 درصد – بدون ستون میانی – یک طبقه – بدون جرثقیل سقفی

شرح خدماتهزینه کل
هزینه طراحی و بهینه سازی سازه35,000,000 تومان
هزینه مدلسازی سازه و تهیه نقشه های کارگاهی3,670,500 تومان
هزینه اجرای فونداسیون و آرماتوربندی150,000,000 تومان
هزینه متریال و اجرت ساخت و نصب اسکلت سوله1,027,740,000 تومان
جمع کل1,216,410,500 تومان

هزینه ساخت سوله 1000 متری با دهانه 20 متر

مشخصات سوله: 

مساحت سوله: 1000 متر مربع – دهانه سوله: 20 متر – طول سوله: 50 متر – ارتفاع شانه سوله: 6 متر – شیب سقف: 20 درصد – بدون ستون میانی – یک طبقه – بدون جرثقیل سقفی

شرح خدماتهزینه کل
هزینه طراحی و بهینه سازی سازه35,000,000 تومان
هزینه مدلسازی سازه و تهیه نقشه های کارگاهی4,813,200 تومان
هزینه اجرای فونداسیون و آرماتوربندی150,000,000 تومان
هزینه متریال و اجرت ساخت و نصب اسکلت سوله1,347,696,000 تومان
جمع کل1,537,509,200 تومان

هزینه ساخت سوله 1000 متری با دهانه 30 متر

مشخصات سوله: 

مساحت سوله: 1000 متر مربع – دهانه سوله: 30 متر – طول سوله: 34 متر – ارتفاع شانه سوله: 6 متر – شیب سقف: 20 درصد – بدون ستون میانی – یک طبقه – بدون جرثقیل سقفی

شرح خدماتهزینه کل
هزینه طراحی و بهینه سازی سازه35,700,000 تومان
هزینه مدلسازی سازه و تهیه نقشه های کارگاهی6,264,738 تومان
هزینه اجرای فونداسیون و آرماتوربندی153,000,000 تومان
هزینه متریال و اجرت ساخت و نصب اسکلت سوله1,754,126,640 تومان
جمع کل1,949,091,378 تومان

هزینه ساخت سوله 1000 متری با دهانه 15 متر

مشخصات سوله: 

مساحت سوله: 1000 متر مربع – دهانه سوله: 15 متر – طول سوله: 67 متر – ارتفاع شانه سوله: 6 متر – شیب سقف: 20 درصد – بدون ستون میانی – یک طبقه – بدون جرثقیل سقفی

شرح خدماتهزینه کل
هزینه طراحی و بهینه سازی سازه35,175,000 تومان
هزینه مدلسازی سازه و تهیه نقشه های کارگاهی4,239,693 تومان
هزینه اجرای فونداسیون و آرماتوربندی150,750,000 تومان
هزینه متریال و اجرت ساخت و نصب اسکلت سوله1,187,114,040 تومان
جمع کل1,377,278,733 تومان

هزینه ساخت سوله 1000 متری با دهانه 25 متر

مشخصات سوله: 

مساحت سوله: 1000 متر مربع – دهانه سوله: 25 متر – طول سوله: 40 متر – ارتفاع شانه سوله: 6 متر – شیب سقف: 20 درصد – بدون ستون میانی – یک طبقه – بدون جرثقیل سقفی

شرح خدماتهزینه کل
هزینه طراحی و بهینه سازی سازه35,000,000 تومان
هزینه مدلسازی سازه و تهیه نقشه های کارگاهی5,454,300 تومان
هزینه اجرای فونداسیون و آرماتوربندی150,000,000 تومان
هزینه متریال و اجرت ساخت و نصب اسکلت سوله1,527,204,000 تومان
جمع کل1,717,658,300 تومان

هزینه ساخت سوله 1000 متری با دهانه 35 متر

مشخصات سوله: 

مساحت سوله: 1000 متر مربع – دهانه سوله: 35 متر – طول سوله: 29 متر – ارتفاع شانه سوله: 6 متر – شیب سقف: 20 درصد – بدون ستون میانی – یک طبقه – بدون جرثقیل سقفی

شرح خدماتهزینه کل
هزینه طراحی و بهینه سازی سازه35,525,000 تومان
هزینه مدلسازی سازه و تهیه نقشه های کارگاهی6,979,140 تومان
هزینه اجرای فونداسیون و آرماتوربندی152,250,000 تومان
هزینه متریال و اجرت ساخت و نصب اسکلت سوله1,954,159,200 تومان
جمع کل2,148,913,340 تومان

نکته: در صورتیکه متراژ مورد نظر شما در جداول بالا وجود نداشت، می توانید از نرم افزار محاسبه آنلاین هزینه ساخت سوله برای محاسبه هزینه ها استفاده نمائید.

هزینه ساخت سوله دو طبقه

هزینه سوله های چند طبقه را نیز می توان با افزودن درصدی مشخص به هزینه سوله پایه محاسبه نمود.

هزینه ساخت سوله با قوطی

گاهی اوقات، سوله های سبک وزن را می توان با استفاده از قوطی نیز طراحی کرد که در این صورت، هزینه های سازه تا حد زیادی کاهش می یابد. با این حال، کاربرد این سوله ها، محدود به موارد خاص است.

هزینه ساخت سوله سبک (سوله خرپایی)

در مواردی که استحکام بالایی در سوله مورد نیاز نباشد (مانند سوله های مرغداری) یکی از روش های اقتصادی برای ساخت سوله، استفاده از خرپاها است. سوله های خرپایی، وزن بسیار پائین تری نسبت به سوله های تیرورقی دارند و در نتیجه، هزینه های متریال و ساخت و نصب آن ها نیز کمتر است.

علت تفاوت قیمت های ساخت سوله چیست؟

همانگونه که در مقدمه نیز ذکر شد، برای تخمین هزینه ها، می توانید از سایت های اینترنتی یا تماس با شرکت های معتبر استفاده نمائید. اما با جستجو در اینترنت و تماس با شرکت های مختلف، با طیف وسیعی از قیمت ها برای ساخت سوله مواجه خواهید شد که موجب سردرگمی کارفرمایان شده است. 

به صورت خلاصه می توان گفت که بخشی از این تفاوت قیمت ها طبیعی است و در سایر صنف ها نیز مشاهده می شود و علت آن، تفاوت در نوع و میزان خدمات ارائه شده توسط شرکت های پیمانکاری است. به بیان دیگر، شرکت های مختلف، بر حسب درجه اعتبار و کیفیت کار و میزان خدماتی که ارائه می دهند، معیارهای خود را برای قیمت گذاری دارند. البته در این مورد، تفاوت قیمت ها ناچیز و قابل قبول است و نمی تواند اختلاف شدید قیمت های موجود در بازار را توجیه نماید.

واقعیت این است که در برخی موارد، قیمت های ارائه شده – خصوصا قیمت های ارائه شده توسط شرکت های متفرقه یا اشخاص غیر متخصص – کاملا غیر واقعی و نمونه مشهودی از کلاهبرداری است. به عنوان مثال، ممکن است آگهی هایی با عناوین ساخت سوله ارزان قیمت، ساخت سوله بسیار ارزان، ساخت سوله بسیار سبک و ساخت سوله با قیمتی نازل را دیده باشید. 

اگرچه ساخت سوله ارزان قیمت، با رعایت استانداردهای طراحی و بهینه سازی وزن سوله و بهینه سازی هزینه های ساخت ممکن است، اما قیمت های ارائه شده از سوی این شرکت ها، کاملا از واقعیت به دور است و به احتمال زیاد، استحکام و ایمنی سازه، فدای سبک سازی آن شده است. در سمت مقابل نیز شرکت هایی را می توان یافت که هزینه های هنگفتی را بابت ساخت سوله از کارفرما درخواست می کنند که بیش از واقعیت های بازار است. 

عمده این مشکلات، ناشی از حضور شرکت هایی در صنعت ساختمان است که نه مجوزهای لازم را از مراجع مربوطه اخذ کرده اند و نه صلاحیت و تخصص لازم برای این کار را دارند. این در حالی است که در صنعت ساختمان نیز، همانند سایر صنایع و صنوف، برای تولید هر کالا یا ارائه خدمات، بازه قیمتی مشخصی وجود دارد که تولید کالا یا ارائه خدمت با قیمتی کمتر از آن، ممکن نیست و دریافت مبلغی بیشتر از آن نیز غیر منصفانه است.

آیا سوله ارزان قیمت واقعیت دارد؟

طبق آنچه گفته شد، می توان با بهینه سازی فرآیندهای طراحی، ساخت و نصب سازه، هزینه های تمام شده را تا حد ممکن کاهش داد. بنابراین، ساخت سوله ارزان قیمت، با در نظر گرفتن نکات ایمنی سازه و بهینه سازی نیازهای پروژه امکانپذیر است. با این حال، بسیار مهم است که این کار توسط متخصصان این حوزه انجام شود تا کیفیت کار، فدای کاهش هزینه ها نشود.

ساخت سوله با کمترین هزینه ممکن

همانگونه که گفته شد، هزینه های سوله سازی به عوامل متعددی بستگی دارد. با این حال، برخی از شرکت ها با طراحی بهینه و همچنین استفاده از تجهیزات مدرن و افراد مجرب می توانند هزینه ها را تا حد زیادی کاهش دهند. شرکت سازه نگار سینا نیز با تکیه بر سال ها تجربه ساخت انواع سوله های صنعتی و بهداشتی و جرثقیل های سقفی، دروازه ای و بازوئی، و همچنین با استفاده از کادر با تجربه، هزینه های سوله سازی را تا حد زیادی کاهش داده است. 

کافیست قیمت های ارائه شده را با قیمت های موجود در بازار مقایسه نمائید. 

هشدار و ذکر چند نکته در مورد قیمت ها

در بخش قبل، هزینه های سوله را بررسی و برآوردی تقریبی از قیمت ها ارائه دادیم. شاید در اینترنت یا از طریق تماس با شرکت های متفرقه، با قیمت هایی کمتر از این نیز مواجه شوید. علت این موضوع چیست؟ مطمئنا، شرکت های معتبر، قیمت های غیر واقعی به کارفرما ارائه نخواهند داد. واقعیت این است که چنین قیمت هایی، عمدتا از سوی افراد یا شرکت های نامرتبط یا سودجو، برای جذب کارفرمایان ارائه می گردد. این افراد یا شرکت ها، برای کاهش قیمت های خود، از چند روش غیر قانونی استفاده می کنند که برخی از آن ها عبارتند از:

الف) ایجاد ابهام در قرارداد: گاهی اوقات، این افراد، جزئیات خدماتی که ارائه خواهد شد را صریحا در قرارداد ذکر نمی کنند. به عنوان مثال، گاهی قیمت های ارائه شده در قرارداد، فقط شامل ساخت و نصب ستون ها و رفترهای سوله است و شامل تهیه و ساخت و نصب پروفیل ها و پرلین ها نمی شود! بدیهی است که حذف هر یک از اجزای سازه، قیمت ها را بسیار کاهش خواهد داد!

ب) استفاده از متریال نامتعارف یا نامرغوب: گاهی اوقات، این افراد، برای کاهش هزینه های ساخت سوله، اقدام به استفاده از مصالحی نامرتبط، ارزان و بی کیفیت می کنند که کاری بسیار خطرناک است و استحکام و ایمنی سازه را به شدت تحت تاثیر قرار خواهد داد. به عنوان مثال، همانگونه که می دانید، برای ساخت سوله های تیرورقی، عمدتا از ورق های فولادی ST37 یا ST52 استفاده می شود. حال، برخی از افراد ممکن است برای ساخت سوله، به جای این ورق های فولادی، از رول های ورق و یا از ورق های نورد شده لوله ها و مخازن فرسوده صنایع نفت و گاز که از رده خارج شده اند و قیمت بسیار پائین تری دارند استفاده کنند. 

همچنین ممکن است به جای تهیه ورق از یک کارخانه معتبر، آن ورق را با کیفیت کمتر و با قیمتی ارزانتر، از کارخانه ای دیگر تهیه نمایند. روش دیگر این است که ضخامت ورق های طراحی شده را دستکاری می کنند. به عنوان مثال، به جای ورق با ضخامت 10 میلیمتر، از ورق با ضخامت 8 میلیمتر استفاده می کنند.

مشکل اصلی این است که تشخیص این موارد، به سادگی توسط کارفرمایان و حتی نمایندگان آن ها ممکن نیست و فقط افراد متخصص در این صنعت می توانند این تفاوت ها را تشخیص دهند. برای پرهیز از این مشکلات، لازم است چند نکته را در این مورد متذکر شویم:

الف) ثبت قرارداد با جزئیات کامل: بهتر است کلیه موارد مورد نیاز، از جمله متریال مورد استفاده (ورق ها و پروفیل ها، پیچ و مهره ها و …) و محل تهیه آن ها، صریحا در قرارداد میان پیمانکار و کارفرما ذکر گردد. همچنین، لازم است صریحا ذکر گردد که در قبال دریافت وجه ذکر شده در قرارداد، دقیقا چه خدماتی ارائه خواهد شد. علاوه بر این، باید صریحا ذکر شود که قیمت های ارائه شده، شامل ساخت و نصب تمامی اجزای سوله است یا بخشی از آن ها.

ب) واگذاری پروژه به شرکت های معتبر و مرتبط: همانند هر صنعت دیگری، ساخت و ساز نیز امری کاملا تخصصی است و تنها شرکت هایی می توانند به خوبی از عهده پروژه های صنعتی و ساختمانی برآیند که مجوزهای لازم را از مراجع مربوطه دریافت کرده اند و پرسنل متخصص و تجهیزات مورد نیاز را دارا می باشند. بنابراین، به هیچ عنوان به شرکت ها یا اشخاصی که مجوز و تخصص این کار را ندارند اعتماد نکنید و قبل از ثبت سفارش، پروانه ها و مجوزهای پیمانکار را بررسی نمائید.

هشدار بسیار مهم: همانند سایر سازه ها، طراحی، مدلسازی و ساخت و اجرای سوله ها نیز فرآیندی کاملا تخصصی و نیازمند تجربه بالا و تجهیزات منحصربفرد است. بر این اساس، برای برطرف کردن نیازهای صنایع، شرکت های معتبری در کشور، با طی کردن مراحل قانونی، مجوزهای لازم برای این کار را از سازمان های مربوطه دریافت کرده اند.

با این حال، متاسفانه، برخی از افراد یا شرکت های متفرقه و سودجو، بدون داشتن صلاحیت لازم، اقدام به پذیرش پروژه های عمرانی می کنند که علاوه بر عدم ناتوانی در اجرای پروژه، موجب اتلاف زمان و وارد نمودن هزینه های سنگین و گاه غیر قابل جبران به کارفرما می گردند.

به همین منظور، لازم است به عنوان کارفرما مطمئن شوید که کلیه مراحل طراحی و مدلسازی، ساخت و نصب سوله، توسط شرکت های معتبر و افراد متخصص، در کارگاه ها و کارخانه های اسکلت فلزی که دارای تجهیزات لازم هستند انجام می شود. با این کار، علاوه بر اطمینان از کیفیت و صحت اجرای پروژه، می توانید در کلیه مراحل پروژه، ناظر پیشرفت پروژه و اجرای دقیق دستورالعمل ها باشید.

بنابراین، برای سفارش پروژه های خود، به هیچ عنوان به شرکت ها و موسسه های متفرقه یا غیر معتبر یا افراد ناشناس اطمینان نکنید. در صورت نیاز به مشاوره در این مورد، با ما تماس بگیرید!

استعلام قیمت سوله

برای استعلام قیمت و هزینه های سوله می توانید از طریق تلفن، تلگرام، واتساپ، اینستاگرام با ما در تماس باشید. کارشناسان ما پس از ارائه مشاوره های لازم، پیش فاکتور دقیقی از هزینه ها را در اختیار شما قرار خواهند داد.

جمع بندی

در این مقاله آموزشی، در مورد هزینه های سوله سازی و عوامل موثر بر آن صحبت کردیم. سعی کردیم به مهمترین پرسش های شما در این زمینه پاسخ دهیم. با این حال، در صورتیکه هنوز پاسخ پرسش های خود را دریافت نکرده اید، می توانید در بخش نظرات سایت، پرسش های خود را مطرح کنید تا در اولین فرصت به آن ها پاسخ داده شود. خوشحال خواهیم شد که دیدگاه های ارزشمند خود را با ما در میان بگذارید.

پرسش های متداول

سوله (Shed) سازه‌ای با سقف شیب‌دار است که به منظور برآورده ساختن فضاهای مورد نیاز صنایع مختلف، در انواع و اشکال گوناگون، طراحی و ساخته می شود. با وقوع انقلاب صنعتی در اروپا و نیاز به توسعه سریع شهرهای صنعتی، استفاده از این سازه ها نیز به سرعت گسترش یافت و امروزه به شکل وسیعی از آن ها در صنایع گوناگون استفاده می گردد.

برخی از مهمترین دلایل محبوبیت و گسترش روز افزون استفاده از این سازه ها عبارتند از:

1 ساختار بسیار ساده

2 – انعطاف پذیری در طراحی و ساخت

3 – سبک بودن

4 – مقرون به صرفه بودن

5 – سهولت و سرعت عملیات ساخت، حمل و اجرا

6 فراهم آوردن فضاهای وسیع

7 – پایداری، استحکام و ایمنی

8 – هزینه های پائین تعمیر و نگهداری

9 قابلیت جا به جایی

10 – قابلیت استفاده مجدد و بازیافت

به همین منظور، برای دست یابی به اهداف مورد نیاز، این سازه ها، در اشکال و ابعاد بسیار متنوعی طراحی و ساخته می شوند. در نتیجه، این سازه ها را از جهات مختلف می توان دسته بندی و مورد مطالعه قرار داد:

الف) دسته بندی بر اساس نوع کاربرد

۱ صنعتی و تولیدی

2 بهداشتی و بیمارستانی

3 ورزشی و تفریحی

4 تجارت و بازرگانی

5 معدن، کشاورزی و دامپروری

۶ فروشگاهی

7 صنایع هوایی و نظامی

8 آموزشی و نمایشگاهی

9 نگهداری و تعمیرات

10 مسکونی

ب) دسته بندی بر اساس مصالح به کار رفته

(1) سوله‌های فلزی (Steel shed)

(2) سوله‌های بتنی (Concret shed)

(3) سوله‌های چوبی (Wood shed)

(4) سوله‌های پلاستیکی (Plastic shed)

ج) دسته بندی بر اساس نوع سازه تشکیل دهنده

(1) سوله تیر آهنی

(2) سوله تیر ورقی

(3) سوله خرپایی (HSS)

(4) سوله های قوسی (UBM)

 ه) دسته بندی بر اساس وزن

الف) سوله سبک وزن (Lightweight Shed)

ب) سوله سنگین وزن (Heavy Shed)

به طور کلی، اجزای یک سوله را می توان به دو دسته اجزای سازه ای و اجزای غیر سازه ای تقسیم بندی نمود.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
1 دیدگاه
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
محسن
محسن
10 ماه قبل

ممنون از مقاله خوبتون.